Schimbarea Facebook care te ajută să vezi imaginile cu alți ochi: problema ne afectează pe toți

Schimbarea Facebook care te ajută să vezi imaginile cu alți ochi: problema ne afectează pe toți

Cea mai mare rețea socială din lume, Facebook, le-a oferit creatorilor, în toamnă, un control mult mai mare asupra utilizării imaginilor. Asta nu e tot, pentru că Facebook a anunțat încă o noutate în ceea ce privește controlul acestor imagini.

Facebook este interesat de contentul creatorilor, astfel că le-a oferit acestora mai mult control în ceea ce privește imaginile din postările acestora. Acum, gigantul tehnologic vine cu o nouă idee care face referire la modul în care aceste imagini sunt utilizate, în mod legitim sau altfel.

Astfel, rețeaua de socializare lansează o filă cu privire la statistici în meniul Rights Manager. Această filă va oferi informații despre statisticile pentru cele mai bune imagini, astfel că poată fi analizată performanța imaginilor care include aprecierile și comentariile primite, precum și datele demografice ale urmăritorilor.

Totodată, va include și informații de protecție care va reflecta frecvența cu care imaginile sunt blocate și restricționate într-un mod sau altul. Astfel, creatorii își vor putea face o idee mai bună cu privire la problemele legate de drepturile de autor care duc la retragerile respectivelor fotografii.

Schimbarea anunțată la Facebook va oferi mai multe date care vor ajuta câștigurile

Meniul Rights Manager a fost inițial lansat în scopul de a pune mai mult accent pe videoclipuri și pentru a le permite proprietarilor respectivelor imagini să câștige mai mulți bani din filmele pe care le dețin. Totodată, un alt scop a fost acela de a conecta urmăritorii la pagina proprietarului clipului sau la videclipul original.

Această schimbare ar reprezenta o îmbunătățire în cazul în care ești un artist sau un fotograf care este curios să evalueze cât de populară este fotografia pe care tocmai ai postat-o. Totodată, noutatea pusă la dispoziție de Facebook te-ar putea asigura că a ta creație este împărtășită cu ceilalți utilizatori în modul aprobat de către tine.

Un alt lucru interesant constă în faptul că ar putea încuraja ștergerea anumitor imagini, un exemplu în acest sens fiind reprezentat de modul în care utilizatorii de Instagram distribuie aceeași imagine sau răspândesc meme-uri bazate pe fotografii. Să nu te mire dacă aceste noi statistici vor permite mai multor proprietari de imagini să combată abuzurile, în bine sau în rău, desigur.

Citește și: