26 iul. 2021 | 09:30

Schimbarea care vizează toate dispozitivele Apple: ce se va întâmpla cu securitatea, în următorii ani

ACTUALITATE
Schimbarea care vizează toate dispozitivele Apple: ce se va întâmpla cu securitatea, în următorii ani

O mare parte din marketingul Apple din ultimii ani a gravitat în jurul securității dispozitivelor sale. Acest trend se va menține și în anii următori, odată cu tranziția întregului portofoliu de produse al companiei la autentificare facială.

Indiferent dacă vorbim de o tabletă, un telefon sau un Mac, dispozitivele computaționale ale gigantului din Cupertino vor îmbrățișa toate în următorii ani autentificarea facială. Nu este foarte clar dacă va înlocui în fiecare caz particular autentificarea prin amprentă, dar în cel mai rău caz, o va suplimenta.

Au trecut deja trei ani de la introducerea autentificării faciale prin Face ID pe iPhone X. Între timp, mecanismul a devenit mai rapid ca niciodată și este considerat barometru în industrie pentru eficiența cu care funcționează.

Până acum, însă, Apple nu s-a grăbit să-și doteze toate produsele cu Face ID. Fiind considerată o dotare premium, cu costuri semnificative de implementare, a fost păstrată doar pentru cele mai scumpe tablete și terminale din portofoliul companiei. Se pare însă că lucrurile se vor schimba în următorii ani.

Apple adoptă Face ID pentru întregul portofoliu

Lucrurile se vor schimba în anii ce urmează, iar Apple va implementa sistemul Face ID pe toate smartphone-urile, tabletele şi PC-urile pe care le va vinde. Conform Bloomberg, acest lucru se va întâmpla pe parcursul următorilor doi ani. Asta, în ciuda faptului că iPhone-urile ce vor fi lansate anul acesta vor folosi, din nou, Touch ID pentru suplimentarea securităţii şi pentru a face mai convenabilă deblocarea telefonului când utilizatorul poartă mască, deoarece Face ID nu funcţionează în acest caz.
În ceea ce privește telefoanele companiei, Apple se pare că lucrează să ascundă mecanismul de autentificare facială în spatele ecranului. În acest fel, va fi eliminată necesitatea pentru crestătura neagră din partea de sus a ecranului. Ca o etapă intermediară, însă, în ediția din 2021 a iPhone-ului, crestătura neagră va fi un pic mai îngustă. ”Bretonul” va fi mai subțire.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele