Cum deblochezi un iPhone cu Face ID când porți mască: ai nevoie de iOS 14.5

Cum deblochezi un iPhone cu Face ID când porți mască: ai nevoie de iOS 14.5

Dacă ești mândru posesor de Apple Watch și iPhone X sau mai nou, te vei bucura să afli că îți poți debloca smartphone-ul dotat cu Face ID chiar și atunci când ai masca de protecție pe față. Ceasul de la mână va facilita procesul.

Apple tocmai a lansat iOS 14.5 în urmă cu câteva zile, iar printre noile opțiuni incluse, s-a strecurat și un nou sistem de autentificare. Acesta te ajută enorm dacă te-ai săturat să bagi codul de securitate în public din cauza faptului că autentificarea facială nu funcționează în momentele în care ai masca de protecție pe față.

Un Apple Watch purtat la mână va facilita autentificarea pe iPhone, cu condiția să nu ai un ceas al gigantului din Cupertino mai vechi de generația a treia. Eu, de exemplu, am un Apple Watch de generația a doua și nu mă pot bucura de noua funcționalitate. Dacă ai bifat acest detaliu important și ți-ai instalat cea mai recentă actualizare pe toate echipamentele, poți trece mai departe.

Dacă ești posesor de Mac, procesul de autentificare cu Apple Watch s-ar putea să-ți fie cunoscut deja. Te apropii de orice MacBook, iMac sau Mac mini cu ceasul inteligent la mână, acesta se deblochează automat. În cazul în care nu era evident, smartwatch-ul trebuie deblocat în prealabil pentru ca opțiunile de mai sus să funcționeze.

Pentru a activa deblocarea telefonului cu ceasul, trebuie să intri la Settings sau Configurări pe iPhone și să accesezi secțiunea Face ID și Cod de Acces (Face ID & Passcode). Tastezi codul de acces și, la fel ca în captura de ecran de mai jos, bifezi numele ceasului tău de la mână. Modificările ar trebui să intre în vigoare în timp real, după o confirmarea suplimentară a alegerii tale, printr-un tap pe Turn On. Mecanismul este unul cât se poate de simplu.

Singurul regret este că nu a fost implementat mai devreme și că nu funcționează împreună cu mai multe generații de Apple Watch.  Mai există totuși un detaliu important pe care trebuie să-l ai în vedere. Dacă îți deblochezi telefonul cu ceasul, nu poți efectua plăți cu Apple Pay și nici achiziții din App Store.

toggle-on-apple-watch

Citește și: