Schimbare importantă la Spotify: ce legătură are cu celebra cântăreață Adele

Schimbare importantă la Spotify: ce legătură are cu celebra cântăreață Adele

Adele a convins Spotify să elimine butonul shuffle, ca piesele să fie redate în ordinea dorită de artist.

Așadar, cântăreaţa engleză Adele a convins Spotify să elimine butonul shuffle ca opţiune implicită în paginile albumelor, astfel ca piesele să fie redate în ordinea dorită de artist.

„Nu facem albume cu atâta grijă şi consideraţie în ceea ce priveşte lista pieselor fără un motiv. Arta noastră spune o poveste şi poveştile noastre ar trebui ascultate aşa cum am intenţionat. Mulţumesc, Spotify, pentru că ai ascultat”, a scris Adele pe Twitter.

Spotify o ascultă pe Adele și îi îndeplinește dorința

Serviciul de streaming i-a răspuns: „Orice pentru tine”. Şi a eliminat opţiunea ca ascultătorii să amestece ordinea melodiilor pe paginile albumelor.

Simbolul shuffle – două săgeţi care se intersectează – apare încă la piese individuale de pe albume.

Acum, când apeși „Redați” în Vizualizare album, melodiile vor fi redate în ordine – adică atâta timp cât ai un abonament Premium.

Cu toate acestea, poți în continuare să activezi modul aleatoriu din vizualizarea „Now Playing”.

Chris Macowski, șeful departamentului de comunicații muzicale la Spotify, a confirmat pentru The Verge prezența noii funcții: „Așa cum a menționat Adele, suntem încântați să vă împărtășim că am început să lansăm o nouă funcție Premium, care a fost solicitată de mult atât de utilizatori, cât și de artiști, pentru a face redarea butonului implicit pentru toate albumele”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Pentru acei utilizatori care încă doresc să aleagă un album, pot merge la Vizualizarea în curs de redare și pot selecta comutatorul de shuffle”, a adăugat acesta.

Nu întâmplător schimbarea vine la doar câteva zile după lansarea noului album al lui Adele, „30”, după șase ani de pauză, care a explodat deja în popularitate. O melodie, “Easy on Me”, deține recordul Spotify pentru cele mai multe ascultări globale într-o singură zi, detronând trupa k-pop BTS.

 

Citește și: