Scandal între miliardari: de ce râde Elon Musk de legendarul investitor Warren Buffett

Scandal între miliardari: de ce râde Elon Musk de legendarul investitor Warren Buffett

Lumea arde și baba se piaptănă. Cam asta e situația dintre CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk și investitorul legendar Warren Buffett.

CEO-ul Tesla și SpaceX Elon Musk l-a tachinat pe investitorul legendar Warren Buffett fiindcă este mai sărac decât el. Musk i-a sugerat să cumpere acțiuni la compania sa de autovehicule electrice dacă vrea să îl ajungă din urmă, scrie Hotnews.

„Poate că Buffett ar trebui să investească în Tesla, haha”, a scris Musk pe Twitter.

Miliardarul sud-african are o avere netă de 236 de miliarde de dolari, de peste două ori mai mare decât cea a lui Buffett, evaluată de Bloomberg la 103 miliarde de dolari.

Elon Musk râde de Buffett

Chiar dacă a făcut această remarcă, este puțin probabil ca Musk să creadă cu adevărat că Buffett va investi în compania sa. Deoarece este notoriu faptul că fondatorului Berkshire Hathaway îi place să cumpere acțiuni la un preț scăzut și că se limitează la afacerile pe care le înțelege.

Capitalizarea de piață a Tesla a crescut de aproape zece ori față de începutul anului trecut, perioadă în care compania auto a lui Musk a făcut pariuri majore pe inteligența artificială și bitcoin, conform aceleiași surse.

Lumea pare dominată de câteva persoane care au acumulat averi de sute de miliarde de dolari. Autoritățile, însă, nu reușesc să-i taxeze pe măsura sumelor care le intră în conturi.

Printre cei mai bogați oameni ai planetei se numără persoane care au fondat sau conduc companii uriașe, care au ajuns la valori de piață de ordinul miilor de miliarde. Printre ei se numără Jeff Bezos, Elon Musk, Michael Bloomberg și George Soros. Toți au adunat averi de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Numai că impozitarea nu e atât de drastică pe cât s-ar crede și pe cât cer economiștii cu viziuni de stânga. Unii dintre ei chiar nu plătesc deloc, potrivit unui articol publicat de ProPublica, bazat pe date confidenţiale ale fiscului american, arată CNBC.