Samsung împinge laptopurile într-o nouă eră, datorită noilor panouri OLED

Samsung împinge laptopurile într-o nouă eră, datorită noilor panouri OLED

Furnizorul principal de panouri de afișare pentru laptop de aproape 20 de ani, Samsung Display, a anunțat recent că a început să producă în serie afișaje OLED de 90Hz pentru laptopurile Asus.

Asus poate fi primul cu aceste panouri, dar mă aștept ca Lenovo, Dell, HP și multe altele să lanseze și ele modele asemănătoare.

Samsung spune că panourile sale OLED de 90Hz oferă o durată de estompare mai bună decât panourile LCD de 120Hz, ceea ce înseamnă o mișcare mai lină a videoclipurilor și a jocurilor, care este mai puțin solicitantă pentru laptopul tău. Comparativ cu ecranele LCD, ecranele OLED au unghiuri de vizualizare mai bune, răspuns și o gamă mai bună de culori.

„Panoul OLED de 90Hz oferă mai multe opțiuni pentru consumatorii care doresc să se bucure de conținut de înaltă performanță pe laptopurile lor”, a spus Samsung Display. „Cu OLED-urile noastre inovatoare, suntem în continuare pionieri și conducem piața în tehnologiile de afișare care oferă o calitate superioară a imaginii.”

Cel mai avansat ecran de laptop

Panourile OLED, din televizoarele pentru jocuri, sunt lăudate datorită culorii lor excelente și a imaginii superioare generale pentru a juca jocuri și a viziona filme. Același lucru s-ar putea spune despre laptopurile OLED. Partea proastă cu afișajele OLED de pe laptopuri, pe lângă dimensiunea redusă, este că acestea consumă rapid bateria și, desigur, tind să coste o avere.

„Cererea pentru laptopuri crește constant pe măsură ce continuă lucrul de acasă, iar învățarea la distanță devine noua normă”, a declarat YC Chen, vice-director general al centrului de marketing al produselor ASUS. „Ecranele OLED pot satisface diferitele nevoi ale consumatorilor, deoarece laptopurile pot fi utilizate pentru școală, întâlniri virtuale, streaming video, jocuri și multe altele.”

Aceste panouri OLED vor apărea în curând în noile versiuni de 14 inch Asus Zenbook 14X Pro și Vivibook Pro 14X. Samsung a mai spus că vor furniza și primele panouri OLED 4K de 16 inch, extinzând catalogul de laptopuri OLED Asus.

Etichete: