Samsung Electronics investește milioane de dolari în cipuri. Unde va fi construită noua fabrică

Samsung Electronics investește milioane de dolari în cipuri. Unde va fi construită noua fabrică

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd construiește o nouă fabrică de semiconductori. Noua uzină va avea 1.800 de angajați și va produce cipuri logice avansate.

Aceasta va fi amplasată în Williamson County din Austin, statul american Texas. Investiția este 17 miliarde de dolari. Compania de tehnologie este aproape de finalizarea alegerii locului unde va fi construită noua sa fabrică de semiconductori. Lucrările de construcții vor începe în luna ianuarie, iar primele cipuri vor fi produse din 2024. Anunțul nu a fost făcut, încă, oficial. Austin pare să fie alegerea din prisma faptului că aici sunt oferite subvenții și sunt surse stabile de apă și electricitate. Samsung mai are o fabrică în Austin.

Ce alte investiții va face Samsung?

Noua fabrică vine într-un moment cu mare deficit de semiconductori, la nivel mondial. Principalii producători globali de cipuri pe bază de contact sunt TSMC și Samsung. Luna trecută, gigantul tehnologic a anunțat că urmează să investească 206 miliarde de dolari, în următorii trei ani. Acesta își va extinde activitatea în domenii cum sunt produsele biofarmaceutice, inteligența artificială, semiconductori și robotică. Intenția lui este de a-și consolida poziția globală în industrii cheie, cum sunt producerea de cipuri. Acesta lucru va permite companiei să caute oportunități de creștere în noi domenii, cum sunt robotica și noua generație de telecomunicații.

”Industria cipurilor este vitală pentru economia țării. Investițiile noastre agresive sunt o strategie de supraviețuire. Odată ce ne-am pierdut competitivitatea, este aproape imposibil să revenim”, se arată într-un comunicatul al grupului sud-coreean.

Perioada pandemiei a adus cu ea o cerere foarte mare de cipuri de memorie pentru servere și calculatoare personale. Asta se datorează faptului că tot mai multă lume lucrează de acasă. Consumatorii au achiziționat masiv produse electronice de consum, lucru care a provocat un deficit major de semiconductori, la nivel global.

Analiștii spun că prețul cipurilor de memorie a crescut, acestea depășind estimările pieței. Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie și de telefoane mobile inteligente, din lume.