Gigantul tehnologic Samsung primește o amendă uriașă. Cum ”și-a furat” utilizatorii

Gigantul tehnologic Samsung primește o amendă uriașă. Cum ”și-a furat” utilizatorii

Grupul sud-coreean Samsung a fost amendat de către Autoritatea de reglementare a concurenței din Olanda. Acesta a fost acuzat de practici ale companiei care subminează concurența.

Compania Samsung a fost amendată de Autoritatea de reglementare a concurenței din Olanda cu 40 de milioane de euro. Aceasta a fost acuzată de fixare a prețurilor, fapt care contravine legilor concurenței. Se pare că, grupul sud-coreean cere retailerilor, de ani de zile, să își majoreze prețurile la televizoare dacă vor să le vândă sub rata pieței preferată de Samsung.

De asemenea, Samsung i-a ajutat pe retaileri în cazul în care competitorii lor s-au plâns că televizoarele au fost vândute prea ieftin. Asta reiese din documentele obținute de autoritățile din Olanda. Ei au declarat că „Sfaturile Samsung nu au fost individuale și au avut consecințe. Comportamentul companiei a distorsionat concurența și a majorat prețurile pentru consumatori”.

Ce părere are Samsung despre amendă?

Grupul sud-coreean va contesta amenda. Ei spun că nu i-a forțat niciodată pe retaileri să folosească sfaturile sale în domeniul prețurilor. Totodată, magazinele au fost libere să-și stabilească propria lor strategie. Astfel că, ei nu se consideră vinovați de această practică. Din punctul lor de vedere, distribuitorii produselor lor au fost liberi să își stabilească prețurile proprii, fără intervenția acestora.

Samsung Group este un conglomerat multinațional, cu sediul în Samsung Town, Seul, Coreea de Sud. Acesta cuprinde numeroase fabrici afiliate, cele mai multe dintre ele fiind unite sub marca Samsung și este cel mai mare conglomerat de afaceri sud-coreean. A fost fondat de Lee Byung-Chul în 1938 ca societate comercială.

De atunci, grupul s-a diversificat în domenii, inclusiv pentru procesarea produselor alimentare, textile, asigurări, titluri de valoare și de vânzare cu amănuntul. Samsung a intrat în industria electronică la sfârșitul anilor 1960. Cele mai cunoscute firme afiliate Samsung sunt: Samsung Electronics, Samsung Heavy Industries,  Samsung Engineering și Samsung C&T.