19 oct. 2021 | 06:53

S-a rezolvat problema facturilor umflate la energie electrică: toți românii trebuie să știe soluția finală

ACTUALITATE
S-a rezolvat problema facturilor umflate la energie electrică: toți românii trebuie să știe soluția finală

După o serie de negocieri, dezbateri, propuneri și idei legate de facturile extraordinar de mari ale românilor, se pare că am ajuns în sfârșit la o soluție pentru iarnă. Rămâne doar să ne rugăm să nu se mai schimbe nimic până luna viitoare.

La momentul de față, românii au rămas cu măsurile de plafonare și compensare definite printr-o ordonanță de urgență a guvernului, în urmă cu mai puțin de o lună. Pornind de la respectivul OUG, ministrul demis al Energiei este optimist în privința unui lucru foarte important. Virgil Popescu a explicat, printr-o postare pe Facebook, că românii ar trebui să plătească același preț ca în urmă cu un an de zile.

Cât plătesc românii pe curent în această iarnă

”Vești bune pentru milioane de români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut. Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile.

Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță. La gaze naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi. Dacă prețul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul. Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci prețul va fi de 71 de lei.”, a explicat ministrul Virgil Popescu într-o postare pe Facebook.

În același context, oficialul a atras atenția asupra faptului că întregul mecanism la care a lucrat și care a fost deja adoptat de senat, ar putea fi adoptat săptămâna aceasta de către Camera Deputaților și, cu un pic de noroc, săptămâna viitoare va promulgat de președintele țării.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele