Românii, dependenți de Marvel: performanța Shang-Chi care îți arată că oamenii vor la cinema

Românii, dependenți de Marvel: performanța Shang-Chi care îți arată că oamenii vor la cinema

Cel mai nou film Marvel și primul unde avem un super-erou asiatic ca personaj principal a debutat în România.

După ce în august a avut loc premiera în Los Angeles, „Shang-Chi și legenda celor zece inele” a debutat și în țara noastră, unde a reușit să devanseze în top desenul animat „Luca” și filmul „După ce ne-am îndrăgostit”.

Pelicula îl are în rol principal pe Simu Liu în rolul lui Shang-Chi, care trebuie să își înfrunte trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă, atunci când acesta este atras în pânza misterioasei organizații Zece Inele. Distribuția este completată, tot în rol principal, cu Tony Leung în rolul lui Wenwu, Awkwafina în rolul prietenului lui Shang-Chi, Katy și Michelle Yeoh în rolul lui Jiang Nan, precum și pe Fala Chen, Meng’er Zhang, Florian Munteanu și Ronny Chieng.

Debutantul Simu Liu a mai jucat anterior în sitcomul canadian „Kim’s Convenience”. În primul weekend pe marile ecrane românești, filmul a generat încasări de 789.295 de lei, potrivit cifrelor oferite de Cinemagia. Distribuitorul lungmetrajului nu a transmis numărul spectatorilor.

Dacă nu ești convins de noul film Marvel, poți vedea trailer-ul mai jos.

Cine completează topul

Pe locul doi în topul românesc se află drama romantică „După ce ne-am îndrăgostit”, regizat de Castille Landon, cu 32.092 de spectatori și încasări de 659.608 lei. În al treilea capitol al francizei „After”, Tessa ia cea mai importantă decizie din viața ei, iar totul se schimbă, inclusiv relația pe care o are cu Hardin.

Pe locul trei, găsim desenul „Luca”. Animația celor de la Disney pentru care și-au împrumutat vocile, între alții, Jacob Tremblay și Maya Rudolph, a coborât un loc în top, după ce în al optulea weekend de la debut, a generat încasări de 190.030 de lei.

Topul este încheiat, suprinzător, de filmul horror „Malignant – Încarnarea răului”, regizat de James Wan, care a debutat pe locul al patrulea, cu 7.520 de spectatori și încasări de 162.561 de lei.