România, țara perfectă pentru a lucra de acasă: cum am ajuns lideri mondial la ceva pozitiv

România, țara perfectă pentru a lucra de acasă: cum am ajuns lideri mondial la ceva pozitiv

România nu se poate lăuda cu multe lucruri, dar un nou clasament publicat de Forbes atrage atenția asupra condițiilor ideale din țara noastră pentru lucrul de acasă sau telemuncă.

În teorie, ideea de a lucra de acasă nu este un concept străin în multe țări occidentale. Pandemia nu a făcut decât să exacerbeze acest trend și să grăbească acceptarea noii realități în mediul corporatist. Pornind de la acest set de circumstanțe, cei de la Forbes au încercat să afle unde este cel mai bine să lucrezi de acasă, în această epocă a ”nomazilor digitali”.

Partea fascinantă a ecuației, este că adaptarea la noua normalitate a lucrătorilor care nu se mai deplasează la birou a fost îmbrățișată și de către guvernele mai multor teritorii. Astfel, s-a ajuns la o nouă formă de turism, iar mai multe țări au introdus vize pentru sesiune de lucru. În acest fel, se dorește și ajutorarea industriei HoReCa, grav lovită de pandemie.

Pentru că nu te poți muta pur și simplu dintr-o țară în alta, fără si ai în vedere câteva particularități importante, Circle Loop, compania din spatele studiului citat mai sus, a stabilit criteriile pentru un trai decent în deplasare și le-a folosit ca referință pentru stabilirea clasamentului de mai jos.

Pornind de la prețuri, calitatea conexiunii la internet, prețurile pe chirii, indicele global de fericire și nu numai, a fost creat noul parametru intitulat Digital Nomad Index. Pornind de la acel mecanism, Canada este pe primul loc, gazda unuia dintre cele mai mari hub-uri tehnologice din lume, aceasta are și unii dintre cei mai fericiți oameni din lume, pe lângă faptul că îmbrățișează emigranții cu entuziasm.

Un pic mai ciudată este prezența Marii Britanii pe locul al doilea, în contextul finalizării Brexitului. Chiar și așa, are un volum semnificativ de locuri de muncă de la distanță, iar nivelul de viață în teritoriu este foarte ridicat. România este pe locul trei în top pentru simplu fapt că înregistrează de câțiva ani o creștere masivă când vine vorba de investițiile în tehnologia informații, deschizând drumul pentru foarte multe oportunități, acel detaliu combinat cu costuri de viață infime, face minuni.

top-3-tari-care-fii-nomad-digital

Citește și: