Ce înseamnă, de fapt, nomad digital și de ce trendul a devenit atât de popular

Ce înseamnă, de fapt, nomad digital și de ce trendul a devenit atât de popular

Acesta este unul dintre cele mai populare trenduri din 2019, dar ce înseamnă cu adevărat să fii digital nomad și cum poți deveni așa ceva?

Cu fiecare moment, tehnologia continuă să se dezvolte, ceea ce înseamnă că se creează constant noi oportunități de care putem beneficia. O serie de lucruri pentru care era necesară prezența ta fizică într-un anumit loc pot fi făcute acum online. În loc să te duci să-ți cumperi de mâncare, poți folosi o aplicație ca să ajungă direct la tine la ușă. În loc să mergi să plătești facturi, poți folosi servicii online prin care scapi de aceste datorii lunare.

De asemenea, există o mulțime de job-uri pentru care nici măcar nu mai trebuie să te duci la birou, ci le poți face lejer de acasă sau nu neapărat.

Ce înseamnă să fii un digital nomad

De altfel, de aici a început tot acest trend, de unde oamenii și-au dat seama că vor să fie un digital nomad.

În esență, cei care fac parte din această categorie folosesc tehnologia la locul de muncă, dar nu trebuie să se prezinte la birou, ci își pot îndeplini sarcinile de oriunde vor. Partea bună e că nu ai nevoie de foarte multe lucruri. În principiu, nu-ți trebuie decât un laptop și o conexiune bună la internet.

Un digital nomad este, în cea mai mare parte a cazurior, o persoană tânără care lucrează într-una dintre aceste industrii: marketing, design, IT, scris sau media. Deși toate persoanele care lucrează de la distanță sunt, de fapt, digital nomads, termenul este folosit de obicei pentru a-i  descrie pe cei care călătoresc în străinătate și lucrează în același timp.

De altfel, de aici și vine termenul de nomad, care înseamnă persoană care nu se stabilește definitiv pe un anumit teritoriu, mutându-se dintr-un loc în altul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: