08 iul. 2021 | 20:05

Rivalii Nikon și Canon: data când ar putea aduce pe piață noile modele

ACTUALITATE
Rivalii Nikon și Canon: data când ar putea aduce pe piață noile modele

În ultimele luni, rivalii Nikon și Canon doar au făcut mici dezvăluiri despre specificațiile tehnice ale viitoarelor modele. Acum, noi speculații își fac apariția în mediul online, cu privire la lansarea ultimelor camere ale producătorilor.

Mai multe zvonuri cu privire la lansarea Canon EOS R3 și Nikon Z9 și-au făcut apariția în mediul public, astfel că vânzătorii de echipamente foto&video, fac deja loc pe rafturile magazinelor.

Un raport recent sugera că aparatul Canon R3 va fi anunțat pe data de 29 iunie, dar acum, se presupune că o dată de lansare ar avea loc în luna septembrie. Potrivit zvonurilor, Canon EOS R3 va ajunge pe rafturi în doar câteva luni, sursele fiind destul de sigure despre acest lucru.

Data exactă nu a fost încă dezvăluită și nici alte caracteristici nu au fost făcute publice, dar dacă această zvonită dată de lansare este corectă, atunci Canon va câștiga destul de mult teren în fața celor de la Nikon.

Conform unui raport de la Nikon Rumors, Z9 va debuta oficial abia în noiembrie sau decembrie 2021. Acest lucru se pare că este în concordanță cu dezvăluirea recentă a unui executiv Nikon, conform căreia „echipa de dezvoltare se luptă să atingă obiectivul „de a aduce” pe piață sentimentul mult așteptat de către viitorii utilizatori.

Rivalii Canon și Nikon vin cu modele noi pe piață

Există șanse mari ca cel puțin Canon EOS R3 să fie în mâinile unor jurnaliști sportivi în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021 ca teren de testare înainte de un anunț oficial. Cu toate acestea, având în vedere lipsa globală actuală de piese cruciale, nu există nici o garanție că un anunț din septembrie pentru EOS R3 este definitiv.

Totodată, dacă Nikon consideră că „presiunea este considerabilă” pentru a produce o cameră care să fie „ceva dincolo de D6” și „pe care fotografii de toate genurile o pot folosi”, compania ar putea decide să lanseze noul model la începutul anului 2022.

Sony a anunțat oficial noua sa cameră de vlogging pe data de 7 iulie, dar a trebuit să o amâne brusc, fără a mai furniza o dată ulterioară, toate acestea probabil din cauza lipsei unei piese importante. Nikon Japonia a emis, de asemenea, o notificare că nu poate ține pasul cu cererea pe care o are pentru Zfc retro-chic.