Modelul mult așteptat de la Canon: ce știm despre următoarea cameră de top

Modelul mult așteptat de la Canon: ce știm despre următoarea cameră de top

Cu doar o lună în urmă, Canon a anunțat că EOS R3 era în curs de dezvoltare și se pare că noua cameră ar putea fi lansată în curând. Modelul mirrorless mult așteptat de la Canon se pregătește să intre furtunos pe piața fotografiei cu un preț neașteptat.

Comercianții din întreaga lume au început deja prezentare viitoarei camere mirrorless de nivel profesional în cadrul site-urilor web. Deși nici unul dintre aceștia nu precizează un preț în cadrul site-urilor, la un scurtă căutare pe Google, noul Canon afișează un preț de 6.000 de dolari, listat la retailerul american Adorama.

Aceste liste pot indica faptul că noua cameră Canon EOS R3 ar putea fi lansat la o dată nu foarte îndepărtată. Fotografii din întreaga lume speră ca această cameră să fie lansată înainte Jocurilor Olimpice din Tokyo din acest an, care sunt programate a începe la data de 23 iulie, desigur, în situația în care contextul pandemic va permite acest lucru.

Potrivit rapoartelor, Canon intenționează să reducă din actuala concurență și să stabilească un preț pentru EOS R3 mai mic decât actualele prețuri ale EOS 1-DX Mark III și Sony Alpha A1 chiar acum, la lansare. Zvonurile sugerează că EOS R3 va avea un preț de 5.999 de dolari, lucru confirmat și de căutările din Google care afișează un preț de aproximativ 6.000 de dolari.

Pentru a pune acest preț în perspectivă, modelul 1-D X Mark III a avut un preț de lansare de 6.499 de dolari în 2020, în timp ce Sony A1 a sosit mai devreme în 2021 pentru suma de 6.500 de dolari. După cum a explicat Canon, ar pune EOS R3 între Canon EOS R5 care se află la prețul de 3.899 de dolari  și 1-D X Mark III.

Modelul de la Canon utilizat în cadrul competițiilor sportive

Modelul EOS R3 de la Canon cu siguranță caută perfecționarea pentru a deveni una dintre cele mai bune camere în domeniul sportiv. Totuși, dacă EOS R3 vine la un preț mai mic decât Sony A1, aceasta ar putea da de înțele că unele caracteristici cu care se laudă Sony, ar putea lipsi. Ar putea veni sub forma unei rezoluții mai mici a senzorului, ceea ce ar avea sens dacă Canon acordă prioritate vitezei zvonindu-se că ar putea să înregistreze rafale de 30 fps ca A1.

Potrivit imaginilor scurse în mediul online, se pare că R3 este identic cu 1-D X Mark III – noul Smart Controller inclus. Asta indică faptul că noua cameră este concepută pentru profesioniști și că vine mai ieftin decât modelul 1-D X Mark III. Acest lucru va permite profesioniștilor în devenire să ajungă la sistemul Canon R, mai ales acum că există câteva telefoane optice excelente în arsenalul RF.

Acest lucru indică pe de altă parte faptul că producătorul Canon nu va mai căuta să producă DSLR-uri pro și speră că utilizatorii existenți din seria 1 vor trece la sistemul său mirrorless.  Un alt factor care ar putea ajuta Canon să reducă prețul R3 este etanșarea la intemperii. Deși va avea un anumit grad de etanșare la intemperii, slotul cardului de memorie nu are încuietoarea de răsucire disponibilă în DSLR-urile din seria 1. De asemenea, îi lipsește afișajul LCD mai mic, care arată setările de fotografiere pe 1-D X.

Noul model de la Canon indică faptul că afișajul oferă versatilitate diferitelor tipuri de fotografii, lucru care lasă de înțeles că producătorul nu vizează doar fotografii de știri și sport ci și fotografii amatori. Deși nu se știe momentan când va fi lansată, pare ca prețul mai scăzut și specificațiile de vârf să reprezinte o tactică bună a celor de la Canon.