30 iun. 2021 | 16:05

Fotografia pe film: trendul promovat de Nikon cu noua sa cameră

ACTUALITATE
Fotografia pe film: trendul promovat de Nikon cu noua sa cameră

Nikon face o călătorie înapoi în zilele sale de glorie, atunci când fotografia pe film de 35 mm era în vogă. Astfel, producătorul lansează cea de-a doua cameră a sa mirrorless, APS-C din seria Z, Z FC.

Conceput pentru a evoca celebrul SLR FM2 al companiei din anii ’80, acesta oferă comenzi manuale generoase, inclusiv cadrane dedicate pentru viteza obturatorului, compensarea expunerii și ISO. Aspectul retro ar putea atrage, de asemenea, persoanele care se uită la modele elegante de la Fujifilm și altele.

Spre deosebire de modelele Fujifilm, totuși, Z FC are un cadran de mod independent, deci nu vei seta modurile prin combinarea setărilor de pe cadranele ISO, obturator sau diafragmă. Are un control de tip d-pad în spate, dar la fel ca Z50 îi lipsește un joystick dedicat. Z FC folosește sistemul de montare Z al Nikon și împărtășește senzorul de 20,9 megapixeli, procesorul Expeed 6 și alte caracteristici cu Nikon Z50.

Cu toate acestea, adaugă un afișaj OLED și un port USB-C, semnificativ mai rapid pentru transferuri, încărcare și alimentare. Alte caracteristici fizice includ un vizor electronic de 2,36 milioane de puncte, un singur slot pentru card SD, port pentru microfon, și o baterie EN-EL25 care oferă până la 300 de fotografii la o singură încărcare.

Tehnologia care îmbină fotografia pe film cu actualitatea

La fel ca Z50, poate filma la 11 fps cu focalizare automată și expunere automată activate, cu urmărirea obiectelor, a feței și a ochilor. Cu toate acestea, acum îți permite să combini urmărirea feței și a ochilor cu un mod de focalizare larg, putând a te extinde acolo unde camera caută un subiect.

Poți înregistra videoclipuri 4K supra-eșantionate folosind lățimea completă a senzorului, iar Z FC introduce modul de focalizare automată a ochilor în timpul filmării video. Acest lucru, combinat cu senzorul, va face ca Z FC să fie mult mai util pentru vlogging și fotografiere selfie decât Z50.

Pentru a profita cel mai bine de dimensiunile reduse și aspectul retro, Nikon a introdus și Nikkor Z 28mm f / 2.8 (SE). Este relativ mic și are un câmp vizual bun pentru fotografii turistice sau de stradă și oferă, de asemenea, un aspect plăcut retro. Z FC va fi lansat la sfârșitul lunii iulie la 960 de dolari doar pentru body,  1.100 de dolari cu obiectivul kit DX 16-50mm f / 3.5-6.3 VR sau 1.200 de dolari, cu noul obiectiv F.2.8 (SE) de 28mm.