Revolut, o mină de aur pentru români: câți bani sunt economisiți în conturile digitale din România

Revolut, o mină de aur pentru români: câți bani sunt economisiți în conturile digitale din România

Revolut este un serviciu surprinzător de popular în România, iar afinitatea românilor pentru banca digitală se poate observa și în statisticile oficiale ale companiei. În plus, tocmai pentru că este un serviciu atât de îndrăgit, Revolut va veni cu servicii noi foarte utile pe meleaguri mioritice.

Foarte mulți români folosesc Revolut ca pe o pușculiță digitală, în care își pun niște bani în speranța că vor uita de ei și vor putea să economisească. “De la lansarea pe piața locală, în 2018, şi până în prezent, clienții noștri au economisit peste 40 milioane de euro în circa 570.000 de pușculițe digitale. Suma medie economisită este undeva la 154 euro, iar 41% dintre economii sunt în euro”, spune Gabriela Simion, Romania Branch Head Revolut. Ca referință, doamna Simion este noua șefă a Revolut pentru țara noastră.

Ce se întâmplă cu Revolut, ce urmează pentru români

“De la lansarea pe piața locală, în 2018, clienții noștri au economisit pentru 40 milioane de euro în circa 570.000 de pușculițe digitale. Suma medie economisită este undeva la 154 euro, care ne situează sub mediile de pe alte piețe europene, dar trendul a fost pozitiv de la un an la altul. Italienii, de exemplu, au economisit în medie 324 de euro de persoană, francezii 386 de euro, suedezii 349 de euro și spaniolii 479 de euro – aproape la fel de mult ca utilizatorii Revolut din Germania, care au pus deoparte, în medie, 480 de euro”, a atras atenția șefa Revolut într-un interviu acordat Economica.net.

Un număr surprinzător de mare de români sunt adepții pușculiței digitale sau a seifului din Revolut. Acesta poate fi creat sua personalizat de orice utilizator de Revolut și poate strânge economii comune ale doi sau trei utilizatori, cu unul sau mai mulți administratori în spate, direct din aplicație.

“Seifurile (Vaults) reprezintă funcționalitatea cea mai la îndemână de a economisi pentru diverse obiective (vacanțe, achiziții mai costisitoare etc.). Iar unul dintre beneficii este acela că aceste Seifuri pot fi și de grup, se pot crea pentru a strânge bani, de exemplu, pentru un city-break cu prietenii, pentru un proiect în familie, pentru o ieșire cu echipa. Euro este moneda preferată de utilizatorii români, pentru a-și păstra economiile, cu 41% din suma totală economisită în această perioadă, urmată de leu (36%) și dolar (10,2%)”, a declarat Gabriela Simion.

Dacă totul merge bine, Gabriela Simion estimează că, în primul trimestru din 2022, ar trebui să vedem și primele carduri de consum introduse de Revolut în țara noastră. Practic, va fi vorba de niște credite acordate și rambursate în mod exclusiv online, diferite ca funcționalitate de cardurile de credit. De asemenea, cel puțin momentan, nu se pune problema creditelor imobiliare, doar de consum. “Ținând cont de contextul general și de alte proiecte pe care le avem în derulare, estimăm că în trimestrul I 2022 vom veni cu vești și în acest domeniu”, a concluzionat oficialul.
Citește și: