21 iun. 2021 | 17:05

Rețeaua wireless la care să nu te conectezi: ce nu poate face iPhone-ul tău

ACTUALITATE
Rețeaua wireless la care să nu te conectezi: ce nu poate face iPhone-ul tău

În cazul în care ești utilizatorul unui iPhone trebuie să ai mare grijă să nu te conectezi la rețeaua wireless „% p% s% s% s% s% n”. Conexiunea la o rețea cu un astfel de nume provoacă o eroare în cadrul telefonului tău.

În cazul în care te conectezi la această rețea, funcționalitatea Wi-Fi a telefonului tău va fi întreruptă. Bug-ul a fost găsit de cercetătorul în securitate Carl Schou, care a împărtășit problema pe Twitter. Schou a explicat că după ce s-a alăturat rețelei „% p% s% s% s% s% n”, iPhone-ul său a dezactivat permanent funcționalitatea Wi-Fi.

Conform 9to5Mac, eroarea afectează și iPad-urile, dar și alte servicii precum AirDrop. Dispozitivele nu se pot conecta la rețelele Wi-Fi chiar și după repornire sau schimbarea SSID-ului hotspotului. Schou nu a dezvăluit exact cum a găsit eroarea, deși a fost confirmată de alți utilizatori de Twitter care au încercat să se conecteze la o rețea Wi-Fi cu acel nume.

MacRumors a raportat că Wi-Fi-ul de pe telefoanele Android nu pare să întâmpine aceeași problemă atunci când este conectat la aceeași rețea. Din fericire, eroarea nu pare să provoace daune permanente hardware-ului tău Apple și poate fi remediată.

Remedierea situației după ce te-ai conectat la rețeaua wireless problematică

Pentru a remedia această problemă, ceea ce va trebui să faci, este să resetezi toate setările de rețea. Acest lucru se poate face accesând Setări> General> Resetare> Resetare setări rețea. Procesul va reseta toate rețelele de Wi-Fi salvate pe iPhone, ștergând astfel numele de rețea cu probleme, din memoria dispozitivului. După aceea, telefonul tău ar trebui să se poate conecta din nou la Wi-Fi în mod normal .

În ceea ce privește motivul din spatele bug-ului, teoria comună pare a fi o problemă de analiză a intrărilor care face ca iOS să creadă că acele caractere care urmează semnului procentual sunt un specificator de format de șir, care se referă la un nume de variabilă sau la o comandă utilizată în limbile de codare.

Unii cred că acest lucru ar putea duce în cele din urmă la coruperea memoriei, ceea ce ar determina ca sistemul de supraveghere iOS să elimine procesul și, la rândul său, funcționalitatea Wi-Fi. Deși nu găsești rețele Wi-Fi denumite „% p% s% s% s% s% n” în fiecare zi, cel mai bine este să fii vigilent cu privire la orice rețea cu semn de procent, până când Apple remediază problema într-o actualizare.