Încă un motiv să-ți iei iPhone, în loc de Android: cum a tăiat Apple fața Google

Încă un motiv să-ți iei iPhone, în loc de Android: cum a tăiat Apple fața Google

Între Apple și Google, există o competiție acerbă când vine vorba de sisteme de operare pentru mobile, iar gigantul din Cupertino tocmai s-a bucurat de un avantaj masiv.

Dacă ți-ai făcut un obicei din a utiliza Google Chrome pe desktop, este foarte posibil să fii dependent de câteva extensii. Poate folosești un ad-blocker pentru a preveni afișarea de reclame. Poate ai instalată extensia Acrobat Reader pentru PDF-uri sau Reader View Plus pentru a scăpa de reclame.

Un lucru este însă sigur, aceleași extensii nu au existat niciodată în Chrome pe Android, iar Google nu s-a aruncat la nicio promisiune legată de prezența lor pe smartphone. În contextul în care au ajuns să reprezinte o parte importantă din experiența navigării pe internet, iar telefoanele sunt mai rapide ca niciodată, este dificil de înțeles reticența gigantului din Mountain View de a le aduce pe telefoane.

Până se dumiresc însă cei de la Google care este cea mai bună soluție pentru a transpune magazinul de extensii pe Android, Apple le-a luat fața. În cadrul celei mai recente conferințe pentru dezvoltatori – WWDC, compania condusă de Tim Cook a dezvăluit că, odată cu lansarea iOS 15, vom putea instala extensii în Safari.

Acestea din urmă vor putea fi instalate din Apple AppStore, precum aplicațiile obișnuite. Mai mult decât atât, extensiile pentru browser nu vor veni doar de la Apple, ci de la terți. Practic, discutăm de exact aceeași funcționalitate pe care o ai în Safari pe un desktop sau laptop Apple.

În contextul în care extensiile sunt disponibile în browsere de desktop de peste 10 ani, este îmbucurător că măcar cei de la Apple vor să-ți facă viața mai ușoară când ești deplasare. Cine știe, poate vor învăța și cei de la Google ceva din asta. Rămâne să vedem cât durează până când Android va mai fura o pagină de la iOS.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: