Renault, într-o situație dramatică: gestul extrem al gigantului din spatele Dacia

Renault, într-o situație dramatică: gestul extrem al gigantului din spatele Dacia

Clădirea în care își desfășoară grupul Renault activitatea este considerată acum prea mare pentru necesitățile companiei. Cu o mare parte dintre angajați lucrând de acasă și cu dorința de a reduce costurile, șefii Renault au decis să nu mai prelungească contractul de închiriere a spațiului.

Grupul Renault își mută sediul central într-o clădire mai mică

Sediul central al grupului francez, aflat de decenii într-o clădire din Boulogne-Billancourt se va muta într-o clădire ceva mai mică, în apropierea celei actuale de pe malul opus al Senei, unde se afla cândva principala uzină a Renault.

Chiar dacă nu s-au făcut publice informații despre costurile de închiriere ale clădirilor se pare totuși că decizia este definitivă. Actualul contract nu va mai fi reînnoit în vara anului viitor a admis un purtător de cuvânt al grupului. Se pare că există posibilitatea mutării într-un spațiu nou în anul 2025, dar până atunci vor fi închiriate spații.

Renault a anunțat anterior că are în plan să își reducă „amprenta imobilizată” din zona Parisului cu aproximativ 50% ca parte a unor măsuri de reducere cu două miliarde de euro a costurilor. Tot în aceeași notă este prevăzută și renunțarea la 15.000 de angajați.

Unul din cei mai mari exportatori ai Sloveniei, Revoz are în prezent 2.400 de angajaţi care produc modele precum Twingo sau Clio. În acest an compania se aşteaptă la o scădere a producţiei până la aproximativ 105.000 vehicule, de la 140.000 unităţi în 2020.

„Condiţiile nesigure din industria auto sunt în principal rezultatul deficitului de semiconductori, dar există şi alte dificultăţi care sunt legate de pandemie şi de costurile materiilor prime”, notează oficialii Revoz.

Ca urmare a crizei de semiconductori, dar și pentru că producția de la uzina din Slovenia va fi redusă, subsidiara Revoz a Renault va renunţa până la finalul anului la 350 de angajaţi, aproximativ 14,5% din forţa sa de muncă.

Urmăriți Playtech.ro și pe