Regizorul filmului The Lord of the Rings își vinde studioul: suma fabuloasă obținută de Peter Jackson

Regizorul filmului The Lord of the Rings își vinde studioul: suma fabuloasă obținută de Peter Jackson

Regizorul Peter Jackson a anunțat că a vândut studioul său de efecte speciale, Weta Digital celor de la Unity.

Weta Digital, compania de efecte vizuale co-fondată de Peter Jackson, regizorul Lord of the Rings, a fost achiziționată de Unity Technologies pentru un preț de 1,625 miliarde de dolari. Weta Digital a fost în spatele efectelor vizuale de neuitat în numeroase filme emblematice, de la filmele Marvel și DC până la Avatar. Compania include o echipă de ingineri și artiști și este responsabilă pentru aducerea la viață a multor dintre cele mai iubite filme ale noastre, iar acum pare gata să domine sferele realității virtuale și augmentate.

Achiziția costisitoare a Unity include echipa Weta Digital de 275 de ingineri. Echipa de artiști Weta Digital va deveni o companie de sine stătătoare, numită WetaFX, iar cele două sucursale intenționează să continue să lucreze împreună.

Jackson va deține majoritatea WetaFX, în timp ce Unity va prelua proprietatea multor instrumente ale companiei, printre care Manuka, un instrument folosit pentru a îmbunătăți realismul efectelor în tăierile finale, City Builder, care creează multe dintre orașele uriașe făcute celebre în filme precum King Kong și tehnologii avansate de captură facială. Unity va moșteni, de asemenea, biblioteca de active a Weta Digital, care include o mare varietate de texturi și medii.

Primul pas către un metavers

„Uneltele unificate și oamenii de știință și tehnologii incredibili ai Weta Digital ne vor accelera misiunea de a oferi creatorilor de conținut instrumente ușor de utilizat și de înaltă performanță pentru a le aduce viziunile la viață”, a scris Unity într-o postare pe blog. „Orice este sau va fi metaversul, credem că va fi construit de creatorii de conținut.”

Unity intenționează să ofere instrumentele avansate de animație ale Weta Digital prin intermediul unei platforme bazate pe cloud. Acest lucru ar face instrumentele companiei disponibile pentru milioane de artiști și creatori din întreaga lume, deschizând calea pentru noi forme de inovație.

„Uneltele Weta Digital ne-au creat posibilități nelimitate de a aduce la viață lumile și creaturile care au trăit inițial în imaginația noastră”, a spus Peter Jackson într-o declarație.

„Împreună, Unity și Weta Digital pot crea o cale pentru orice artist, din orice industrie, pentru a putea folosi aceste instrumente incredibil de creative și puternice”, adăugat acesta.

Citește și: