Record pe Netflix: Squid Game este cel mai popular serial la debut. De ce trebuie să-l vezi

Record pe Netflix: Squid Game este cel mai popular serial la debut. De ce trebuie să-l vezi

E frenezie cu noul serial sud-coreean Squid Game, pe Netflix. Toată lumea se uită la el și ar trebui s-o faci și tu.

Producția sud-coreeană Squid Game a devenit cel mai popular serial Netflix, în funcție de performanța obținută în primele săptămâni din momentul lansării, conform Profit.ro.

Squid Game a fost văzut pe 111 milioane de conturi în doar primele 17 zile de când a fost lansat, anunță Netflix. Pentru a pune această performanță în context, oficialii companiei spun că este primul serial original care depășește pragul de o sută de milioane în primele 28 de zile petrecute în cadrul platformei.

Perioada pe care Netflix o folosește pentru a măsura performanța în cadrul propriei platforme este de patru săptămâni.

Netflix consideră văzut un film sau episod care este rulat cel puțin două minute, ceea ce nu reprezintă cel mai relevant indicator pentru succesul real al unei producții. Este suficient, însă, pentru a face comparație cu alte producții măsurate în același fel.

Din 17 septembrie, când a debutat pe cea mai populară platformă de streaming, Squid Game a ajuns pe primul loc din Top 10 în 94 țări. În Statele Unite, spun cei de la Netflix, serialul sud-coreean a staționat pe primul loc 21 de zile.

Squid Game – cinci lucruri pe care nu le știai despre serialul viral de pe Netflix

Regizorul serialului, Hwang Dong-hyuk, spune că și-a pierdut șase dinți, în timpul filmărilor, din cauza stresului. El spune că încă îi lipsesc doi molari, dar că n-a avut timp deocamdată să-și facă implant.

Hwang a venit cu ideea serialului cu mai mult de un deceniu în urmă, mai exact, cu 12 ani în urmă. Dar nu era interes pentru poveste și scenariu. Motivul: povestea era prea ciudată și prea îndepărtată de realitate. Între timp, spune regizorul, lumea a devenit mult mai apropiată de povestea din Squid Game.

Squid Game este, de asemenea, o poveste personală. Cele două personaje principale, Seong Gi-hun și Cho Sang-woo, poartă numele vechilor lui prieteni, iar regizorul îi numește „clonele sale interioare”.

Pentru Hwang, cea mai importantă scenă din serie este ultima întâlnire dintre II-nam  și Gi-hun. Regizorul spune că a vrut să exprime în acest serial credința lui în umanitate.

Regizorul spune că a lăsat anumite lucruri neexplicate în primul sezon, cu un scop. Se gândește să facă și al doilea sezon din Squid Game.

Citește și: