Squid Game – cinci lucruri pe care nu le știai despre serialul viral de pe Netflix

Squid Game – cinci lucruri pe care nu le știai despre serialul viral de pe Netflix

Dacă ai urmărit cel mai de succes serial de pe Netflix “Squid Game” („Jocul calamarului”), jocurile inocente pentru copii căpăta un sens complet nou.

Pentru regizorul serialului Hwang Dong-hyuk, jocurile au făcut parte din copilăria sa din Coreea de Sud. „Cu toții am jucat la un moment dat acele jocuri simple și puerile”, a spus el pentru CNN.

Printre cele pe care Hwang le-a jucat în copilărie s-a numărat și „Jocul calamarilor”, un joc de echipă care implică atacatori care își fac cale printr-o zonă în formă de calamar, cu apărătorii care încearcă să-i oprească.

„Era foarte solicitant din punct de vedere fizic și, de aceea, de fiecare dată când jucam, cineva se rănea, avea hainele rupte sau plângea”, a spus el. „Era întotdeauna ultimul joc al zilei”. „După ce am devenit adult, întrebarea „cum ar fi să te întorci și să joci din nou acele jocuri din copilărie?” a fost începutul creării întregii serii”, a explicat regizorul.

Pentru Hwang, narațiunea serialului reflectă „societatea competitivă” în care trăim astăzi. „Aceasta este o poveste despre învinși, cei care se luptă prin provocările din viața de zi cu zi și rămân în urmă, în timp ce câștigătorii cresc în nivel”, a declarat regizorul.

Iată cinci lucruri pe care nu le știai despre Squid Game

Hwang spune că și-a pierdut șase dinți, în timpul filmărilor, din cauza stresului. El spune că încă îi lipsesc doi molari, dar că n-a avut timp deocamdată să-și facă implant.

Hwang a venit cu ideea serialului cu mai mult de un deceniu în urmă, mai exact, cu 12 ani în urmă. Dar nu era interes pentru poveste și scenariu. Motivul: povestea era prea ciudată și prea îndepărtată de realitate. Între timp, spune regizorul, lumea a devenit mult mai apropiată de povestea din Squid Game.

Squid Game este, de asemenea, o poveste personală. Cele două personaje principale, Seong Gi-hun și Cho Sang-woo, poartă numele vechilor lui prieteni, iar regizorul îi numește „clonele sale interioare”.

Pentru Hwang, cea mai importantă scenă din serie este ultima întâlnire dintre II-nam  și Gi-hun. Regizorul spune că a vrut să exprime în acest serial credința lui în umanitate.

Regizorul spune că a lăsat anumite lucruri neexplicate în primul sezon, cu un scop. Se gândește să facă și al doilea sezon din Squid Game.

Citește și: