Răzbunarea incredibilă a Facebook față de un programator: ce a pățit după ce ți-a ”curățat” news feed-ul

Răzbunarea incredibilă a Facebook față de un programator: ce a pățit după ce ți-a ”curățat” news feed-ul

Facebook trece printr-o perioadă foarte dificilă deja de câteva săptămâni, iar un nou scandal s-ar putea să-i afecteze și mai mult imaginea în fața utilizatorilor. Un utilizator care a vrut să facă un bine comunității din spatele celei mai mari rețele de socializare tocmai a fost blocat pentru totdeauna, iar contul i-a fost șters.

Louis Barclay este un programator din Marea Britanie. El a devenit cunoscut după ce a creat o extensie pentru Google Chrome cu un nume cât se poate de sugestiv, Unfollow Everything – Nu mai urmări pe nimeni. Odată instalată, extensia le permite utilizatorilor Facebook să dea unfollow automat tuturor prietenilor și paginilor de pe platforma social media, lăsându-le astfel news feed-ul complet gol.

Răzbunarea lui Zuckerberg față de un programator bine intenționat

Conform datelor obținute de Business Insider de la Louis Barclay, cei care-i folosesc extensia pot în continuare să socializeze cu prietenii sau familia prin intermediul Messenger, dar nu mai văd nicio postare pe Facebook a acestora.

Partea interesantă este că extensia cu pricina este în Chrome WebStore din luna iulie a anului trecut, nu încalcă regulile magazinului virtual de la Google și toată lumea este mulțumită de ea, cu excepția lui Mark Zuckerberg. Motiv pentru care Barclay s-a trezit cu o scrisoare oficială din partea Facebook, semnată de avocații companiei, prin care i se atrage atenția că i-a fost interzisă prezența pe rețeaua de socializare, pentru totdeauna. De asemenea, nu mai are voie niciodată să-și mai creeze alt cont nici pe Instagram, cealaltă platformă a lui Zuckerberg.

Scrisoarea cu pricina a sosit în urmă cu câteva zile, la aproximativ 5 ore după ultima sa tentativă de autentificare pe platformă. Deși el a rămas fără Facebook, instrumentul său software continuă să facă valuri. Ca referință, cercetători de la Universitatea Neuchâtel din Elveția au folosit extensia lui Barclay pentru că au vrut să studieze efectul golirii news feed-ului asupra fericirii utilizatorilor Facebook, dar și impactul asupra numărului de ore petrecut pe platforma social media.

„Pe lângă asta mie mi s-a părut ceva care îmbunătățește experiența utilizatorilor Facebook. Am primit mesaje extraordinare de la oameni care mi-au spus că (…) folosesc acum Facebook într-un mod care este mult mai sănătos pentru ei”, insistă dezvoltatorul.