Nu doar Telegram și Twitter au profitat după ce a căzut Facebook: unde s-au dus utilizatorii

Nu doar Telegram și Twitter au profitat după ce a căzut Facebook: unde s-au dus utilizatorii

Compania lui Zuckerberg a întâmpinat câteva probleme în ultimul timp. Facebook, Instagram și WhatsApp au picat săptămâna trecută mai bine de șase ore. Utilizatorii rețelei sociale au migrat pe alte platforme, cum ar fi Telegram sau Twitter. Dar nu doar pe acestea.

Blocajul a fost unul dintre cele mai lungi din istorie, iar în spatele acestuia s-a aflat, cel mai probabil, o eroare umană.

Mulți utilizatori care nu au putut accesa platformele lui Zukerberg au decis atunci să descarce aplicații noi, cum ar fi Telegram. Tot utilizatorii de Facebook și platformele anexe au decis să șteargă anumite aplicații pe care nu le mai foloseau.

Deși se credea că Twitter a fost cea mai folosită rețea de socializare când cele trei aplicații ale lui Zuckerberg au căzut, nu e chiar așa. Snapchat a  fost cea mai descărcată și utilizată aplicație de socializare, coform datelor SensorTower distribuite de Bloomberg și citate de Mediafax.

Cine a câștigat după ce a căzut Facebook: Telegram a publicat statisticile impresionante

Vor trece probabil câteva săptămâni sau luni până când vom afla ce s-a întâmplat de fapt la Facebook, când au picat toate serviciile companiei pentru aproximativ șase ore. Instagram, WhatsApp, Messenger, aplicațiile și paginile web ale lui Zuckerberg, toate au fost afectate. Un lucru este însă sigur, foarte mulți au avut de câștigat din asta.

În timp ce mulți dintre noi s-au panicat pentru că au rămas fără Facebook și Instagram pentru câteva ore, Mark Zuckerberg a pierdut aproximativ șapte miliarde de dolari, iar numărul de utilizatori ai Telegram a explodat. Rămâne să vedem dacă acest episod va duce la scăderea, pe termen lung, a numărului de utilizatori de pe Facebook, WhatsApp, Instagram sau Messenger.

Luni a fost o zi foarte bună pentru Pavel Durov, fondatorul Telegram. Foarte mulți utilizatori au migrat către serviciile sale la începutul săptămânii. Nu a trecut mult de la căderea Facebook, până când oamenii și-au căutat refugiul în altă aplicație de chat și socializare.

„Am primit cu bine peste 70 de milioane de utilizatori de pe alte platforme într-o singură zi”, a spus Durov pe contul său Telegram, referindu-se la „o creștere record a numărului de înregistrări”. „Sunt mândru de echipa noastră care a reușit această creștere fără precedent, deoarece Telegram a continuat să funcționeze fără probleme pentru majoritatea utilizatorilor noștri”, a continuat miliardarul în vârstă de 36 de ani.

 

Citește și: