10 sept. 2021 | 13:35

Radiohead și Epic Games fac echipă pentru o experiență digitală inedită: pe ce platforme va fi disponibilă

ACTUALITATE
Radiohead și Epic Games fac echipă pentru o experiență digitală inedită: pe ce platforme va fi disponibilă

Trupa Radiohead a făcut echipă cu Epic Games, producătorii “Gears of War” și “Fortnite”, pentru a crea „un univers digital/analog cu susul în jos, realizat din opera de artă și designul original al lui Thom Yorke și Stanley Donwood de Nigel Godrich. Celebrează înregistrările de pe albumurile “Kid A” și “Amnesiac” ale trupei rock englezești”, spune un reprezentant al Epic Games.

Proiectul, dezvoltat de studioul namethemachine și Arbitrarily Good Productions, va fi disponibil pe mai multe platforme, inclusiv PS5, PC și Mac în luna noiembrie, conform The Verge.

Dacă ești fan Radiohead, o să-ți placă ce pregătesc

Așadar, această nouă expoziție digitală va fi lansată pentru a sărbători 21 de ani de “Kid A” și “Amnesiac”. Radiohead va lansa o expoziție digitală interactivă, împreună cu Epic Games, pentru a sărbători aniversarea a 21 de ani de la celebrele albume ale grupului.

Niciun cuvânt decamdată despre preț sau în ce măsură va fi interactiv acest proiect: probabil că vei rătăci prin mediul virtual, în timp ce asculți melodiile din cele două albume.

În ceea ce privește cele două albume, acestea vor fi reeditate împreună cu o grămadă de piese noi, până în 7 noiembrie, care este probabil data exactă la care va fi lansată și expoziția.

“Kid A Mnesia” este o relansare comemorativă a albumelor emblematice Radiohead „Kid A” și „Amnesiac”, alături de un al treilea album nou – „Kid Amnesiae” – format din melodii nelansate, din sesiunile de înregistrare ale celor două albume originale.

Mai jos, poți să te uiți la un teaser, ca să ai idee la ce să te aștepți.

Radiohead este o trupă engleză din Oxfordshire, Marea Britanie. Încadrată în genul rockului alternativ, trupa a fost influențată de o varietate de genuri muzicale. Radiohead a fost lăudată ca fiind una din cele mai creative trupe ale erei sale, fiind cunoscută pentru cântecele sale complexe și evoluția artistică de la un album la altul. Unii consideră că membrii trupei și-au menținut independența muzicală și politică, în ciuda contractului cu EMI, o casă de discuri majoră. Cu toate acestea, momentan, trupa lucrează fără un contract de înregistrări, mergând în turnee, unde prezintă cântece noi.