Rabla Clasic și Rabla Plus: tot ce trebuie să știi despre noile programe

Rabla Clasic și Rabla Plus: tot ce trebuie să știi despre noile programe

Vești bune dacă vrei să îți iei mașină prin Rabla și Rabla Plus.

Administrația Fondului pentru Mediu a suplimentat bugetele celor două programe cu câte 300 de milioane de lei fiecare.

Anul acesta banii vor fi folosiți doar pentru a asigura fondurile necesare pentru aprobarea dosarelor de acceptare depuse de persoane juridice până în data de 2 decembrie, a precizat, într-un comunicat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

De altfel, AFM urmează să evalueze integral toate cererile de finanțare respective, scrie Agerpres.

Banii care nu sunt utilizați vor fi folosiți în noile sesiuni de înscriere în cadrul programelor. Acestea vor fi lansate în anul 2022.

Noi informații urmează să apară

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Lorand-Arpad Fulop, a declarat că urmează să fie publicate informații importante despre reluarea programelor Rabla și Rabla Plus.

„Față de anii precedenți, prin modificările aduse Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus în 2021, a fost creată posibilitatea ca lansarea în anul următor a sesiunilor de depunere a cererilor de acceptare de către persoanele juridice și de înscriere a persoanelor fizice să nu mai fie condiționate de momentul aprobării bugetului Fondului pentru Mediu, în măsura în care disponibilitățile financiare permit acest lucru. În contextul precizat, în perioada imediat următoare vor fi publicate informații relevante pentru reluarea Programelor Rabla și Rabla Plus, noul mecanism de desfășurare a acestora urmând să asigure predictibilitate în ceea ce privește calendarul repartizării bugetelor alocate”, a declarat președintele AFM.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 au fost publicate, pe site-ul AFM, 195 de dosare acceptate pentru 329 autovehicule, iar în cadrul Programului Rabla Plus 2021 au fost publicate 796 dosare acceptate pentru 1.235 autovehicule electrice, dintre care 940 pur electrice și 295 electrice hibride și două motociclete electrice.

De asemenea, au fost publicate două contestații pentru două autovehicule electrice, două autovehicule electrice hibride.

Listele cu  dosarele acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM.

Citește și: