Problemele continuă pentru Tesla: ce a înfuriat recent clienții

Problemele continuă pentru Tesla: ce a înfuriat recent clienții

Șoferii Tesla spun că au avut mașinile blocate după o eroare a aplicației producătorului auto.

Zeci de proprietari au postat pe rețelele sociale despre faptul că au văzut un mesaj de eroare în aplicația mobilă care îi împiedica să se conecteze la vehiculele lor.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a răspuns personal la o plângere a unui șofer din Coreea de Sud, spunând pe Twitter: „Se verifică”.

Musk a spus mai târziu că aplicația revine online. Aceasta este folosită ca și cheie de către șoferi pentru a-și debloca și porni mașinile.

Proprietarii au postat o multitudine de reclamații online despre faptul că nu își pot folosi vehiculele.

„Sunt blocat la o oră departe de casă pentru că în mod normal îmi folosesc telefonul pentru a porni mașina”, a scris un proprietar pe Twitter.

Aproximativ 500 de utilizatori au raportat o eroare în aplicație, potrivit site-ului de urmărire a întreruperilor DownDetector. Cinci ore mai târziu, au existat puțin peste 60 de rapoarte despre o eroare.

„Ne cerem scuze, vom lua măsuri pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla din nou”, a scris Musk pe Twitter.

Nu este singura modalitate de a accesa mașinile

„Va exista un mecanism secundar pentru a intra sau a ieși din mașină dincolo de aplicație, dificultatea va veni pentru șoferi dacă nu o poartă”, a declarat un expert auto.

„Tehnologia face lucrurile convenabile, dar se bazează pe un server care funcționează 100% din timp. Este la fel ca și cum plec fără cardurile de credit, așteptându-mă să plătesc exclusiv cu smartphone-ul. Dacă ne bazăm tot timpul pe un singur mecanism, putem avea probleme”, a continuat acesta.

Profesorul David Bailey de la Birmingham Business School a scris mult despre industria auto. Acesta conduce o Tesla și a avut de suferit din cauza problemei.

„Într-o oarecare măsură, Tesla este o victimă a propriului succes”, a declarat acesta. „Își încurajează clienții să folosească tehnologia de ultimă oră pe care o creează și uneori aceasta va merge prost.

„Deși, desigur, poți folosi o cheie pentru a deschide mașina, instinctul natural al multor șoferi Tesla, care cumpără unul dintre cele mai înalte modele de tehnologie de pe piață, este să se bazeze pe tehnologie.”

Citește și: