Tesla crește, în timp ce concurența rămâne pe loc: cele mai puternice branduri electrice

Tesla crește, în timp ce concurența rămâne pe loc: cele mai puternice branduri electrice

Acțiunile Tesla au urcat pentru a doua zi consecutiv, după ce șeful executivului Elon Musk și-a vândut mai multe acțiuni, în timp ce alți producători de vehicule electrice par să treacă printr-o perioadă de stagnare.

Producătorul de mașini electrice de lux Lucid  a scăzut cu peste 5%, în timp ce Rivian Automotive a scăzut cu 15%, în scădere pentru prima dată de la debutul său pe piață.

Valoarea de piață a lui Lucid a eclipsat-o pe cea a lui Ford, după ce compania a declarat că are încredere că va produce 20.000 din viitoarele sale modele Lucid Air în 2022.

Analiştii au spus că spectacolul uluitor al lui Rivian din oferta sa publică iniţială a crescut cererea pentru alte acţiuni de vehicule electrice.

Investitorii au tranzacționat acțiuni Tesla în valoare de 33,8 miliarde de dolari, mai mult decât orice altă companie de pe Wall Street și mai mult decât dublul cifrei de afaceri a Apple, a doua cea mai tranzacționată companie.

Mașinile electrice domină

Musk a vândut un total de 8,2 milioane de acțiuni începând cu 8 noiembrie, reprezentând aproximativ jumătate din 10% din acțiunile sale Tesla pe care s-a angajat să le vândă la începutul acestei luni. Veniturile brute din vânzările sale de acțiuni sunt de aproximativ 8,8 miliarde de dolari.

Producătorii de vehicule electrice ar putea beneficia de noi subvenții semnificative pentru vehicule electrice din partea guvernelor, inclusiv planul de cheltuieli „Build Back Better” al președintelui american Joe Biden, care solicită credite fiscale extinse pentru persoane fizice și companii pentru a cumpăra vehicule electrice.

Lucid, Tesla și Rivian au fost printre cele mai discutate acțiuni pe site-ul web axat pe investitori, stocktwits.com, semnalând interesul investitorilor mici.

Producătorii de vehicule electrice au atras, de asemenea, un mare interes din partea comercianților de opțiuni.

Tesla, Lucid și Rivian s-au numărat printre primele 20 de nume cel mai activ tranzacționate pe piața opțiunilor, potrivit la datele de alertă comercială.

Citește și: