Tesla continuă expansiunea: ce vrea Elon Musk să adauge în stațiile de încărcare

Tesla continuă expansiunea: ce vrea Elon Musk să adauge în stațiile de încărcare

Tesla a început să implementeze antene Starlink în stațiile Supercharger într-un efort aparent de a oferi proprietarilor internet prin satelit în timpul încărcării.

Rețeaua Supercharger oferă în prezent, fără îndoială, cea mai bună experiență de încărcare pentru mașinile electrice. Alte rețele de încărcare reduc decalajul, dar investiția timpurie a Tesla în oferirea unei experiențe excelente de încărcare gratuită a dat roade.

Cu încărcare, scopul este întotdeauna să scurteze sesiunile de încărcare, dar nu este încă neobișnuit ca proprietarii Tesla să petreacă peste 30 de minute la stații.

În general, este un moment bun pentru o gustare sau o pauză, dar producătorul auto a creat și o experiență în interiorul mașinii în timpul încărcării. Tesla a creat aplicații în mașină pentru divertisment, cum ar fi Tesla Theater, care include Netflix, Youtube, Twitch și alte aplicații de streaming, și Tesla Arcade, care include mai multe jocuri video.

Proprietarii cu conectivitate premium, un abonament lunar de 10 USD pentru aplicații cu volum mare de date, pot folosi aceste funcții prin conectivitatea celulară LTE a Tesla.

Stația de încărcare a viitorului

Tesla a scurtat recent perioada de probă pentru conectivitate premium, forțând mai mulți proprietari să decidă să plătească sau să renunțe la funcții. Cei care nu fac asta pot folosi în continuare aceste funcții atunci când mașinile lor sunt conectate la Wi-Fi.

Pentru a îmbunătăți experiența Supercharger, CEO-ul Elon Musk a promis că va implementa conectivitate Wi-Fi în stații.

Musk, care este și CEO al SpaceX, a sugerat că folosește sistemul de internet Starlink al SpaceX pentru a implementa internetul în stațiile Supercharger.

Acum, Tesla pare să fi început implementarea, deoarece mai mulți proprietari de Tesla au observat antene Starlink la stațiile Supercharger.

SpaceX și-a extins recent serviciul de internet Starlink, care este alimentat în prezent de o constelație de peste 1.000 de sateliți. Starlink are acum peste 100.000 de utilizatori și crește rapid.

Tesla a anunțat recent că rețeaua sa de Supercharger a atins noua etapă de peste 30.000 de Supercharger la peste 3.100 de stații.

Producătorul auto își propune să tripleze dimensiunea rețelei în următorii doi ani, deoarece o deschide și pentru proprietarii de vehicule electrice care nu sunt Tesla.

Citește și: