Probleme mari la Tesla: defectele la frânare aduc mii de mașini în service

Probleme mari la Tesla: defectele la frânare aduc mii de mașini în service

Una dintre cele mai râvnite și totodată bine cotate mașini electrice din lume, Tesla pare să aibă mari probleme în ceea ce privește sistemul de frânare. Compania a decis rechemarea mai multor astfel de mașini pentru a rezolva problemele îngrijorătoare.

Gigantul mașinilor electrice Tesla a rechemat 5.974 de mașini electrice înapoi la fabrică după cum relatează CNBC, în baza documentelor publicate de către Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA, în urma unor probleme constatate. Problemele fac referire la etrierele din modelul 3, fabricat între 2019 – 2021, precum și în cazul modelului Y fabricat între 2020 – 2021.

Potrivit instituției, aceste etriere ar putea fi slăbite, în acest fel ar putea atinge jantele care pot duce la pierderea presiunii în anvelope, lucru care trezește nenumărate îngrijorări atât pentru proprietarii acestor mașini cât și pentru ceilalți participanți în trafic.

Răspunsul Tesla cu privire la aceste probleme de frânare

Reprezentanții companiei Tesla au afirmat că până în acest moment, nu au fost semnalate accidentări sau răniri rezultate din defectul de fabrică. Totodată, compania intenționează să inspecteze și să strângă etrierele de frână atât cât este necesar. Totuși, Tesla nu a anunțat data la care va începe să alerteze proprietarii mașinilor electrice și totodată când îi va rechema pentru a rezolva această problemă de siguranță.

Această știre a apărut după ce, anterior, au fost efectuate mai multe rechemări majore pentru Tesla. Acestea includ 135.000 de mașini afectate de defecțiuni în cadrul ecranului tactil, precum și alte 12.300 de automobile Model X care aveau garniturile slăbite.

Deși compania este foarte renumită în ceea ce privește tehnologia implementată în cadrul mașinilor sale, în trecut, Tesla a fost de asemenea afectată de mai multe probleme de calitate a construcției mașinilor. Mai mulți proprietari au acuzat faptul că Tesla ar avea probleme de accelerare periculoase. Acest lucru a fost infirmat de către cei de la NHTSA, spunând că Tesla nu are astfel de probleme.

Citește și: