Probabil cea mai bună veste pentru pensionarii români, pe final de 2021: totul este oficial

Probabil cea mai bună veste pentru pensionarii români, pe final de 2021: totul este oficial

Un număr record de pensionari de pe meleaguri mioritice trăiesc în niște condiții foarte dificile. Din fericire, Guvernul a decis să le mai întindă o mână de ajutor acolo unde contează, la medicamente.

Premierul României a venit ieri la înaintare cu o veste foarte bună pentru pensionari. A confirmat că, începând cu 1 ianuarie 2022, va crește plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Este vorba de venituri de 1429 lei pe lună, acesta este noul prag al veniturilor la care te vei bucura de compensarea menționată.

Compensarea medicamentelor, confirmată pentru mai mulți pensionari

„Aproape jumătate de milion de pensionari riscau să piardă dreptul la compensarea medicamentelor odată cu majorarea cu 10% a punctului de pensie începând cu data de 1 ianuarie. Vom creşte plafonul veniturilor până la care pensionarii vor beneficia de compensare cu 90% a medicamentelor. Începând cu 1 ianuarie 2022, pensionarii cu venituri până la 1.429 de lei pe lună inclusiv, vor beneficia de această măsură de sprijin”, a spus Ciucă înaintea şedinţei de guvern.

Ideea de bază este cât se poate de simplă și vine cu particularități benefice pentru un număr important de pensionari. De la 1 ianuarie 2022, pensionarii care se bucură de o pensie și/sau o indemnizație socială de până la 1429 de lei/lună inclusiv se vor bucura de o compensare cu 90% a prețului de referință al medicamentelor. Partea bună este că respectiva compensare se aplică indiferent dacă persoana cu pricina realizează sau nu și alte venituri.

Ca și comparație, la ora actuală, programul detaliat mai sus se aplică persoanelor pensionare cu pensii de maxim 1299 lei/lună. În final, această ajustare era una cât se poate de importantă, în contextul în care, de la 1 ianuarie, cresc și pensiile cu un procent similar. Dacă nu s-ar fi modificat pragul de compensare, numărul celor care ar mai fi avut parte de această reducere la medicamente ar fi fost redus semnificativ.
Citește și: