23 iun. 2021 | 11:50

Mutațiile coronavirusului ridică noi probleme. Medicamentele nu ar mai fi eficiente

ACTUALITATE
Mutațiile coronavirusului ridică noi probleme. Medicamentele nu ar mai fi eficiente

Varianta Delta a noului coronavirus (descoperită pentru prima dată în India), ridică noi probleme comunităților științifice. Potrivit cercetătorilor, medicamentele pe care le foloseau medicii pentru tratarea Covid-19, ar fi devenit ineficiente pentru tulpina Delta.

După cum știm, varianta Delta a noului coronavirus este mult mai contagioasă. Se răspândește cu o rapiditate atât de accentuată, încât Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a tras un semnal de alarmă și a spus că, în curând, această tulpină va deveni dominantă la nivel global.

“Varianta Delta este pe cale sa devină variantă dominantă la nivel global, din cauza transmisibilității sale crescute”, a declarat directorul științific al Organizației, într-o conferință de presă.

Mai mult decât atât, noua variantă ar fi și mult mai periculoasă pentru sănătate. Studiile indică faptul că aproape ar dubla riscul de spitalizare în rândul persoanelor infectate.

Pe lângă transmisibilitatea crescută și riscurile mai mari pentru sănătate, noua variantă Delta ridică și alte probleme.

Medicamentele folosite până acum nu mai sunt eficiente

Medicii ruși trag un semnal de alarmă și susțin că în țară tulpina Delta a devenit dominantă, dar și faptul că aceasta ar rezistentă la tratamentele folosite până acum pentru a trata bolnavii infectați cu SARS-COV-2, informează The Moscow Times.

„Medicamentele pe care le-am folosit până acum nu mai sunt eficiente. Suntem forțați să să folosim doze foarte mari ca să obținem un rezultat”, a declarat dr. Anton, unul dintre medicii care tratează pacienții COVID la Spitalul Clinic nr. 52. El a refuzat să-și dea numele de familie, din cauza noii legislații, care interzice medicilor să vorbească cu mass-media.

„Ceea ce am făcut până acum, schema pe care am folosit-o, pur și simplu nu mai funcționează”, spune și Yekaterina, medic de la Spitalul Clinic nr. 50 din Moscova.

Ceea ce înfruntă medicii ruși nu este, totuși o noutate absolută. Studiile efectuate în India au indicat deja că medicamentele și vaccinurile anti-COVID sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Delta.