Primul telefon de la Leica e mai puțin original decât ai crede: cât de bun este la poze

Primul telefon de la Leica e mai puțin original decât ai crede: cât de bun este la poze

În urma colaborării îndelungate cu Huawei și a celui mai recent Sharp Aquos R6, Leica lansează în cele din urmă, primul său telefon. Dispozitivul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă de la Tokyo, astfel că Leitz Phone 1 este primul smartphone al companiei.

Producătorul de camere nu se teme să admită că Leitz Phone 1 este, de fapt, un Aquos R6 cu o nouă siglă, primul subliniind o ”adevărată experiență Leica” până la nivelul de design industrial și interfața cu utilizatorul. Leitz Phone 1, numit după marca originală a Leica, împărtășește un design similar cu cunoscutele sale camere și vine ecâhipat cu un Leica Red Dot la care se adaugă un capac magnetic circular.

Totuși, în loc de spate din piele, dispozitivul are un capac din sticlă neagră mată pentru a se îmbina perfect cu corpul metalic „Leica silver”. Acesta are grosimea de 9,5 mm și greutatea de 212. De asemenea, poți proteja partea din spate cu carcasa care este inclusă în pachet.

La fel ca Aquos R6, Leitz Phone 1 are un senzor de 20 de megapixeli de 1 inch pentru camera sa principală f / 1.9, împreună cu o cameră selfie de 12,6 megapixeli pe cealaltă parte. Afișajul său IGZO OLED de 6,6 inci oferă o rezoluție netă de 2.730 x 1.260, precum și o rată de reîmprospătare variabilă de 240Hz prin inserarea cadrului negru, pentru a reduce neclaritatea mișcării; deci este într-adevăr de doar 120Hz. Există, de asemenea, un senzor de amprentă „ultrasonic 3D” sub afișaj, care poate citi până la două amprente simultan pentru o securitate suplimentară.

Cum arată primul telefon de la Leica sub ”capotă”

Deși vei găsi aici același procesor emblematic Qualcomm Snapdragon 888 și 12 GB RAM, vei primi 256 GB spațiu de stocare, care este de două ori mai mare decât în cazul Aquos R6. Memoria este extensibilă, astfel că poate crește până la 1 TB prin intermediul slotului pentru card microSD. Bateria generoasă de 5.000 mAh și rezistența la praf / apă IP68 apar, de asemenea, printre specificațiile noului telefon.

Leitz Phone 1 rulează pe Android 11, care prezintă o interfață de utilizare „în mare parte monocromă” personalizată de Leica. În mod surprinzător, aplicația camerei oferă un mod „Leitz Looks” pentru capturarea fotografiilor alb-negru, care ar trebui să îi facă pe fanii Leica fericiți. În afară de asta, interfața arată în mare măsură destul de mult cu Android.

Deocamdată, Leitz Phone 1 este un Softbank exclusiv în Japonia și costă 187.920 de yeni sau aproximativ 1.700 de dolari. Precomenzile încep în data de 18 iunie, iar telefonul va fi disponibil la sfârșitul lunii iulie. Deocamdată nu există niciun cuvânt despre disponibilitatea internațională.