Qualcomm Snapdragon mizează pe un nou tip de promovare

Qualcomm Snapdragon mizează pe un nou tip de promovare

Qualcomm Snapdragon sunt procesoarele pe care le întâlnim în majoritatea smartphone-urilor de pe piață, dar compania vrea să își schimbe modul de promovare.

Astfel de procesoare sunt pe piață de ani buni, fiind folosite de către mulți producători de telefoane, dar lucrurile s-au schimbat destul de mult de la apariția primelor astfel de componente. Procesoarele Qualcomm Snapdragon sunt mai mult decât simple unități centrale de procesoare (CPU), chiar dacă, de multe ori, le tratăm astfel în discuții.

Tocmai din această cauză, Qualcomm are de gând să își schimbe metoda de branding a produselor sale, astfel încât vom vorbim despre ”platforma Qualcomm Snapdragon” și nu despre un simplu procesor. Într-adevăr, pentru majoritatea, aceasta este o simplă nuanță care nu afectează major numele pe care deja îl cunoaștem destul de bine, dar îi ajută pe cei de la Qualcomm să explice într-un mod accesibil că aceste componente sunt mai mult decât simple procesoare.

Qualcomm Snapdragon produce componente SoC, sau system-on-a-chip, care includ un modem celular, o placă video, dar și altele.

Anunțul celor de la Qualcomm este destul de clar în ceea ce privește mișcarea: ”Cu ajutorul platformei mobile Snapdragon putem transmite mai bine beneficiile pe care le oferim unui producător de telefoane mobile, de la crearea unor algoritmi care oferă imagini și videoclipuri de înaltă calitate, la asigurarea că bateria rezistă cât mai mult”, arată aceștia, citați de androidcentral.com. Qualcomm continuă că ”folosirea cuvântului platformă va fi folosită pentru a explica toate experiențele oferite utilizatorului: cameră, conectivitate, durată de viață a bateriei, securitate, imersiune”.

Această mișcare ne semnalează și că producătorul mizează pe a acoperi piețe și din afara celei de telefonie mobilă, oferind soluții pentru dispozitive IoT, pentru mașini autonome și chiar pentru laptop-uri. Pe de altă parte, cipurile low-end, cum ar fi seria 200, se vor redenumi în Qualcomm Mobile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: