Primul oraș de pe Marte e proiectat să găzduiască sute de mii de oameni. Când va fi inaugurat?

Primul oraș de pe Marte e proiectat să găzduiască sute de mii de oameni. Când va fi inaugurat?

Oamenii se pregătesc să se mute pe Marte, deoarece planurile sunt deja în curs de dezvoltare și crearea unui oraș durabil pe Planeta Roșie, urmând viziunea Tesla și a CEO-ului SpaceX Elon Musk, este din ce în ce mai palpabilă.

Planurile au fost dezvăluite de studioul de arhitectură ABIBOO, care are este prezent în întreaga lume, cu două birouri în Statele Unite.

Zona va fi dezvoltată la Tempe Mensa pe Marte, cu Nuwa pe post de capitală și unul dintre cele cinci orașe care urmează să fie construite pe Planeta Roșie. Acesta va fi construit pe verticală, în loc de orizontală, pe partea unei stânci, ceea ce ar diminua efectul presiunii atmosferice și al radiației, cea din urmă fiind mortală fără niciun adăpost.

ABIBOO dorește să folosească dioxidul de carbon și apa care se găsesc pe suprafața planetei Marte pentru a ajuta la crearea oțelului de care ar avea nevoie pentru a construi birouri, case și multe altele.

Orașul ar avea toți pilonii unui oraș de pe Pământ, inclusiv birouri, case și chiar spații verzi. Proiectele pentru spațiu se bazează pe cercetări științifice din rețeaua SONet și The Mars Society.

Primul oraș de pe Marte e mai aproape decât crezi

Alfredo Munoz, fondatorul ABIBOO, a declarat pentru Euronews că trebuie să facă o mulțime de analize bazate pe calcule și să lucreze cu oamenii de știință pentru a înțelege circumstanțele cu care se vor confrunta.

Oamenii care doresc să locuiască în orașul de pe Marte ar trebui să-l transmită următoarei generații, deoarece construcția nu este proiectată să înceapă până în 2054. Evenimentul se va întâmpla cel mai probabil în 2100, ceea ce este în conformitate cu ceea ce a spus Musk anterior pentru Inverse, că un oraș durabil nu s-ar întâmpla în timpul vieții sale, sau al nostru, de altfel.

Populația orașului planificat ar fi de 250.000 de oameni. Numele “Nuwa” este legat de zeița mitologică chinezească, care a creat oamenii.

În interiorul stâncii se va găsi cea mai mare parte a activității de construcție, cu macro-clădiri excavate în interiorul stâncii. Va exista, de asemenea, construirea de Green-Domes, care vor acționa fie ca parcuri pentru oameni, fie ca un loc de creștere a vegetației experimentale.

Principala sursă de hrană din oraș ar proveni din cultivarea culturilor, care ar reprezenta jumătate din dietele oamenilor. Microalgele ar fi, de asemenea, o componentă importantă pentru dietele locuitorilor, conform Telegraph.

Cum va funcționa orașul

În ceea ce privește recreerea, oamenii vor putea participa la aceeași recreere care se face aici pe Pământ, de la sport la camping, până la activități artistice. A ajunge de pe Pământ pe Marte va fi foarte dificil pentru cei care doresc să trăiască pe Planeta Roșie, dar nu este imposibil.

Un serviciu de transfer va putea duce oamenii între planete, plecând la fiecare 26 de luni, fiecare călătorie durând de la una la trei luni. Costul unui bilet dus pentru cei care emigrează pe Marte va fi de aproximativ 300.000 de dolari, dar, desigur, acest lucru se poate schimba.

ABIBOO a prezentat propunerea Nuwa la convenția Mars Society din octombrie 2020, la care au participat CEO-ul SpaceX Elon Musk, George Whitesides de la Virgin Galactic și Jim Bridenstine de la NASA.

ABIBOO a colaborat cu rețeaua SONet la proiect în timp ce lucra de la distanță din mai multe destinații globale, potrivit Inhabitat.

Rețeaua include o echipă internațională de oameni de știință condusă de astrofizicianul Guillem Anglada și experți în arhitectură, astrofizică, inginerie spațială, astrobiologie, astrogeologie, chimie și psihologie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: