Prima zi de școală 2021, celebrată de Google: cum văd părinții începerea anului școlar

Prima zi de școală 2021, celebrată de Google: cum văd părinții începerea anului școlar

Prima zi de școală 2021 este celebrată astăzi de Google printr-un Doodle. Asta înseamnă că, în cazul în care ai copii la orice nivel educațional, ei trebuie să meargă la creșă, grădiniță, școală generală sau liceu.

Din păcate, prima zi de școală 2021 începe, din nou, în pandemie. Au avut loc dezbateri, din nou, legate de prezența fizică a elevilor la școală. Există și unii părinți care își doresc prezența online la cursuri, dar numărul lor este semnificativ mai mic decât în urmă cu un an.

Prima zi de școală 2021 se desfășoară în clase

În urma unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online din România, doar 8% dintre părinții români vor școală online pentru copiii lor în acest an școlar. Nici ceilalți nu exclud complet cursurile de la distanță, dar sunt conștienți că acel format de învățământ vine la pachet cu lacune în educație. Cu alte cuvinte, copiii învață într-o manieră mult mai eficientă dacă se deplasează la școală, decât atunci când se ridică din pat și se duc la birou, în cazul în care au un birou, energie electrică, internet sau un smartphone, dacă nu un laptop sau desktop.

În final, 76% dintre angajaţii care au participat la sondaj preferă cursurile cu prezenţă fizică, la şcoală, conform sondajului BestJobs. Doar 8% şi-ar dori cursuri exclusiv online pentru copiii lor dacă ar avea această posibilitate, din motive de siguranţă, în timp ce restul spun că sunt confortabili ca şcoala să se desfăşoare într-un sistem mixt, atât online, cât şi offline.

O concluzie interesantă a analizei ține de faptul că nu mai puțin de 41% dintre părinți sunt îngrijorați de utilitatea cursurilor online în facilitarea acumulării de cunoștințe. Pe fondul lipsei interacțiunii directe între elev și profesor, mulți părinți sunt convinși că vor apărea lacune. În plus, 36% sunt convinși că școlile nu sunt foarte eficiente în ceea ce privește măsurile de igienă, pentru a micșora semnificativ riscul de infectare cu Covid-19 din prima zi de școală 2021.

Aproximativ 58% dintre respondenţi consideră obligatoriu ca toate măsurile sanitare să fie deja luate în toate unităţile la începerea anului şcolar. În plus, 51% consideră că ar fi necesare investiţii în modernizarea spaţiilor de învăţământ, iar 46% şi-ar fi dorit să fie implementat un program de uniformizare a nivelului de pregătire a elevilor care au făcut şcoală online.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: