Prima femeie aleasă președinte la Disney: cine este ea și ce schimbări are de gând să facă

Prima femeie aleasă președinte la Disney: cine este ea și ce schimbări are de gând să facă

După 98 ani de patriarhat, e rândul femeilor la conducerea Disney. Compania și-a ales noul președinte, pe Susan Arnold, o femeie cu o vastă experiență în management.

Susan Arnold este, de 14 ani, membră a consiliului de administrație și urmează, în perioada următoare, să preia frâiele companiei de divertisment, Disney, de la fostul președinte, Bob Iger. Schimbarea de conducere se va produce până la sfârșitul anului în curs.

Cine este Susan Arnold, prima femeie președinte la Disney?

În vârstă de 67 ani, Susan Arnold este absolventa unei universități de specialitate și a deținut, de-a lungul carierei sale, numeroase funcții de conducere în marile companii ale lumii.

Spre exemplu, timp de 8 ani de zile, aceasta a fost director executiv al Carlyle Group. Mai mult, experiența sa nu se oprește aici, CV-ul său fiind îmbogățit de poziții importate în cadrul McDonald’s sau Procter and Gamble.

susan-arnold-disney
Susan Arnold, prima femeie președinte la Disney

Noul președinte al Disney a declarat că are de gând să vegheze, astfel încât moșternirea companiei legendare să meargă mai departe. Se dorește ca tot efortul depus de predecesorii săi să nu fie în zadar.

„Odată cu preluarea funcției de președinte al consiliului de administrație, abia aștept să continuu munca în interesul acționarilor Disney și să colaborez îndeaproape cu CEO Bob Chapek la consolidarea moștenirii de un secol de creativitate și inovație”, a declarat Susan Arnold, imediat după ce marele anunț a fost publicat.

Se poate spune că Susan Arnold devine prima prințesă Disney „în carne și oase” care nu are nevoie de niciun personaj masculin care să o salveze, ori să o protejeze. Punerea în funcție a acesteia dovedește, încă odată, că lumea s-a schimbat și, mai mult decât atât, că femeile pot deține funcții de conducere și de răspundere, asemenea bărbaților de altădată.

Rămâne de văzut cum va gestiona Arnold compania pe viitor.

Citește și: