Preț exploziv pentru un metal foarte utilizat. Care este acesta și la ce se folosește

Preț exploziv pentru un metal foarte utilizat. Care este acesta și la ce se folosește

În cursul zilei de marți, bursa London Metal Exchange a apreciat, un metal foarte utilizat în industrie, la o cotă istorică. Din rândul celor șase metale de bază tranzacționate, acesta a avut cea mai mare creștere.

Aluminiu este un metal foarte utilizat în industrie. Este ușor și de aceea se folosește în cantități foarte mari în industria navală și aeronautică. De asemenea, este și un foarte bun conducător electric și termic, ca urmare, industria electrochimică îl folosește sub formă de sârmă, înlocuind conductoarele electrice din cupru, care sunt mai scumpe. Industria alimentară și cea farmaceutică îl achiziționează deoarece este un metal maleabil.

Cotația aluminiului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani la bursa de la Londra. Anul acesta a cunoscut cea mai mare creștere, el a ajuns să fie 2.726,50 dolari pe tonă. Cu 40% ai mult, fiind cea mai mare creștere în rândul celor șase metale de bază.

Unde se produce cel mai mult aluminiu?

Oferta de aluminiu este supusă la presiuni, în special în China, deoarece este cel mai mare producător mondial. Autoritățile de la Beijing sunt foarte atenți la acesta aspect, producția de aluminiu necesitând un consum mare de energie.  Presiunile împotriva producătorilor de aluminiu au continuat și săptămâna aceasta în provincia Guangxi. Aici este cel mai mare centru de producție din sud-vestul Chinei.

„Un șir de politici chineze au început recent să afecteze producţța de aluminiu, împingând prețurile în sus. Politici precum plafonarea consumului de electricitate sunt așteptate să fie menținute pentru restul anului. În aceste condiții va rămâne o presiune asupra aluminiului. Prețurile nu vor putea scădea atâta vreme cât cererea rămâne intactă”, a declarat Wei Lai, analist la TF Futures Co.

Deși are o utilizare foarte largă, aluminiu a avut o evoluție slabă la debutul pandemiei. Acum însă se bucură de o relansare a cererii consumatorilor pe măsură ce activitatea economică își revine.

În viitor analiștii se așteaptă la o creștere a cererii, odată cu expansiunea vehiculelor electrice și a energiilor regenerabile. Asta este o veste bună pentru producători. Au fost timpuri în care aceștia au fost nevoiți să vândă la prețuri foarte mici și de multe ori în pierdere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: