11 mai 2021 | 08:30

Poziția agresivă a BOR față de centrul de vaccinare din Catedrala Neamului: ”… dacă există sau nu beneficii ale vaccinării” ”

ACTUALITATE
Poziția agresivă a BOR față de centrul de vaccinare din Catedrala Neamului: ”... dacă există sau nu beneficii ale vaccinării” ”

Un deputat USR a avut curajul să propune deschiderea unui centru de vaccinare în cadrul Catedralei Mântuirii Neamului, cu scopul transmiterii unui mesaj clar al BOR față de acest subiect. Nu a durat mult până a fost penalizat de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Emanuel Ungureanu este deputat USR PLUS și membru în Comisia de Sănătate. Într-un set de declarații făcute luni, acest a spus că Biserica ar trebui să se implice în campania de vaccinare a românilor, pentru binele întregii societății. „Cum ar fi să avem un centru de vaccinare în Catedrala Neamului? Cum ar fi să-l vedem pe Patriarhul Daniel coordonând o asemenea campanie?”, s-a întrebat deputatul.

La scurt timp după ce acea declarație, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a criticat cuvintele deputatului și le-a clasificat ca pe o enormitate (absurditate, prostie, conform Dexonline). Intervenția televizată a lui Vasile Bănescu s-a desfășurat la B1 TV și, în același context, a mai făcut niște afirmații ciudate legate de vaccinare.

”Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de informare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vaccinării”, a mai declarat Bănescu. Cu alte cuvinte, oficialul BOR încă are dileme majore ”dacă există sau nu beneficii ale vaccinării”, o poziție indecisă în spatele căreia s-au ascuns mai mulți prelați în ultimele luni.

Revenind însă la atitudinea față de cuvintele lui Emanuel Ungureanu, ”Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare”, a declarat, luni seară, la B 1 TV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Deși se atrage atenția asupra faptului că se află ”în șantier” Catedrala Mântuirii Neamului, este important de reținut că aceasta a fost suficient de sigură în noiembrie 2018 pentru a găzdui mii de oameni care au participat la sfințirea locașului de cult. Au trecut doi ani și jumătate de atunci.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele