17 apr. 2021 | 11:46

Poți câștiga o călătorie de 3 milioane de dolari pe super iahtul alimentat cu reactor nuclear

ACTUALITATE
Poți câștiga o călătorie de 3 milioane de dolari pe super iahtul alimentat cu reactor nuclear

Studiezi schimbările climatice? Ai anul 2025 liber? Dacă da, ai putea fi eligibil pentru o călătorie gratuită cu un superiaht cu propulsie nucleară, în valoare de trei milioane de dolari.

Iahtul de 300 de metri, denumit Earth 300, va fi special echipat pentru explorarea mediului, precum și pentru a servi miliardarilor și activiștilor în călătorii de lux. Site-ul Earth 300 îl descrie ca o navă „care va uni știința și explorarea pentru a face față celor mai mari provocări ale Pământului”.

CEO-ul Aaron Olivera numește nava „Turnul Eiffel al generației noastre.” O plimbare la bordul Earth 300 nu este ieftină – pentru o călătorie de zece zile pe vas, te poți aștepta să plătești în jur de trei milioane de dolari.

O alternativă, oferită de companie, este schimbul expertizei tale climatice cu un loc gratuit pe navă. „Aducem 160 dintre cele mai strălucite minți în sfera noastră științifică și le dotăm cu un nivel de tehnologie nemaivăzut până acum pe un vas de cercetare oceanic”, au spus creatorii Earth 300.

Scopul acestui superiaht este să descopere mai multe despre viața oceanului și nu numai

Nava, proiectată de Iddes Yachts, își propune să fie 100% fără emisii și alimentată de un reactor nuclear de nouă generație. „Versiunea marină a reactorului Molten Salt Reactor (m-MSR) este mică, cu puține piese în mișcare și oferă energia durabilă și curată necesară pentru a duce transportul oceanic în viitor”, se arată pe site-ul web.

Earth 300 este prima navă de cercetare alimentată de această nouă tehnologie revoluționară. Cu toate acestea, nava va funcționa mai întâi pe combustibili sintetici eco, până când reactoarele vor primi certificarea. Nava este programată să navigheze în 2025, transportând un echipaj de 160 de oameni de știință și 40 de oaspeți plătitori. Iahtul va avea, de asemenea, 22 de laboratoare la bord, precum și o „sferă științifică” pe punte, care va avea vedere la ocean.

În timp ce nava se află încă în faza de proiectare, creatorii Earth 300 susțin că misiunea sa finală va fi să extindă cunoștințele și înțelegerea universului, în interiorul oceanului și în exterior.

CEO-ul Aaron Olivera ar fi avut ideea călătoriei după scufundări în Maldive, unde a văzut amploarea albirii coralilor, rezultat al încălzirii temperaturii oceanului. „Am vrut ca acest proiect să inspire pe oricine se uită la el pentru a salva planeta”, a spus Olivera pentru Bloomberg News. „Imaginați-vă dacă am putea construi un obiect care să stimuleze oamenii de pe planetă”.