Iahtul cu panouri solare care te plimbă fără opriri pentru alimentare

Iahtul cu panouri solare care te plimbă fără opriri pentru alimentare

Un iaht futurist, alimentat cu energie solară, a fost dezvăluit de designerii săi elvețieni, care promit că nava este un vis devenit realitate pentru călătoriile lungi.

Iahtul electric SolarImpact este dotat cu suficiente panouri solare pentru a umple un teren de tenis. Barca poate găzdui zece persoane, pe lângă echipajul mic de care are nevoie, deoarece tehnologia cu inteligență artificială cu care este dotată îi permite să fie condusă de o singură persoană.

Iahtul este rezultatul a celor cinci ani de cercetare ai firmei SolarImpact Yacht AG din Zurich, care încă nu a menționat data de lansare sau prețul bărcii. Compania susține că folosește panourile solare pentru alimentarea ambarcațiunii, care reduc semnificativ zgomotul generat de motoarele clasice.

iaht panouri solare

Bateria de 800 kWh de la bord oferă zece ore de capacitate de croazieră, timp care poate fi extins prin adăugarea bateriei solare în timpul călătoriei.

Iahtul de 24 de metri lungime are mai mult de 300 de metri pătrați de panouri solare pe acoperiș, care pot fi folosite ca unică sursă de alimentare a bărcii, dacă condițiile permit acest lucru.

Dacă navighează într-o zi mai înnorată, nava poate face față provocării, deoarece este dotată cu o pereche de motoare diesel de rezervă. De asemenea, aceasta este prevăzută cu două structuri care pretind că reduc înclinatul iahtului cu până la 90%, atunci când marea este agitată.

Conceptul a fost prezentat la festivalul de yachting de la Cannes, unde un model 3D le-a permis potențialilor cumpărători să exploreze nava cu ajutorul realității virtuale. Acesta nu a fost singurul dintre conceptele inedite prezentate în cadrul festivalului. O echipă de cercetători britanici au lansat proiectul unui eco-iaht de 52 de milioane de dolari, care colectează plastic din ocean și îl reciclează.

Citește și: