Porsche uimește din nou: ce schimbări aduce gigantul auto la mașinile electrice de top

Porsche uimește din nou: ce schimbări aduce gigantul auto la mașinile electrice de top

Porsche pregătește una din cele mai mari inovații din ultimii ani.

În anul 2019, gigantul german a lansat primul său model electric, Taycan. Acum, la 3 ani distanță, Porsche pregătește o actualizare, începând din luna septembrie, care va schimba total această mașină. Este crescută autonomia bateriei, este introdus un sistem de parcare la distanță, dar și noi culori speciale. Toate aceste modificări te vor face să vrei să îți faci un upgrade la noul model.

Noutăți

Haide, deci, să vedem în detaliu despre ce este vorba.

În primul rând, mă refer la managmentul bateriei și a motorului electric care în urma modificărilor va crește autonomia mașinii. Practic, e vorba de o dezvoltare a tehnologiilor existente care vor permite decuplarea motorului frontal în situația în care acesta nu este folosit. Când se circulă cu o viteză constantă motoarele sunt decuplate total de punte ceea ce reduce complet forța de frecare și astfel nu mai este consumată energie. Potrivit constructorului nu va fi vorba despre o nouă reomologare WLTP, ci doar o creștere a autonomiei pentru proprietari.

Crește și viteza cu care se poate reîncărca bateria datorită, în principal, îmbunătățirii aduse controlului termic. Acum, bateria poate fi încălzită la temperaturi puțin mai ridicate.

În al doilea rând, nemții introduc un nou sistem denumit „ Remote Park Assist” care permite efectuare de manevre de parcare cu ajutorul aplicației de pe telefon, Porsche Connect. Vei putea parca atât lateral, cât și perpendicular, în parcări publice sau în garaje. Totul este posibil datorită senzorilor și camerelor care măsoară și detectează spațiile din jurul mașinii.

Nu în ultimul rând, Porsche anunță și noi culori disponibile. O serie de culori „cult” ale anilor 90 sunt oferite ca vopseluri speciale. Mai exact apare opțiunea Paint to Sample Plus care oferă posibilități aproape nelimitate în privința modului în care va arăta noua ta mașină.

Modelul electric al celor de la Porsche, Taycan, a devenit un succes instant pe segmentul său de piață. Au fost vândute aproximativ 20.000 de unități în primul an de lansare și tot atâtea în anul acesta.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: