Porsche devine o alternativă mai bună la Tesla și totul pleacă de la baterii

Porsche devine o alternativă mai bună la Tesla și totul pleacă de la baterii

Porsche vede un viitor electric în industria auto și vrea să creeze baterii revoluționare pentru modelele sale și nu numai.

Porsche caută să reducă dependența sa și a altor constructori europen față de producătorii asiatici de baterii electrice pentru modelele noi. Divizia, parte din grupul german Volkswagen, înfiinţează o companie mixtă cu compania germană Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanţă, care vor reduce semnificativ timpul de încărcare pentru vehiculele electrice.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din sudul Germaniei, specializată în celule de baterii litiu-ion, va viza producerea de baterii auto cu densitate de energie mai mare decât prototipurile utilizate în maşinile electrice actuale ale Porsche.

Porsche, alternativă la Tesla

E o perioadă în care producătorii auto europeni fac eforturi pentru a reduce dependenţa lor de furnizorii de baterii din Asia, pe măsură ce lansează modele imtegral electrice pentru a îndeplini obiectivele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Pe lângă reducerea timpului de încărcare, îmbunătăţirea densităţii energetice va însemna reducerea cantităţii de materie primă necesară în baterii pentru a atinge aceeaşi autonomie. De asemenea, va reduce costurile de producţie, făcând maşinile electrice mai accesibile.

Porsche a declarat că va investi o sumă de peste 10 milioane de euro în asocierea la care va deţine o participaţie de 80%. Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a declarat în aprilie că producătorul auto doreşte să accelereze dezvoltarea mobilităţii electrice, cu planuri pentru o fabrică germană în Tuebingen, care să producă celule pentru baterii. În acel moment, el nu a spus dacă Porsche va căuta un partener.

Customcells are sediul în Tuebingen. Compania-mamă a Porsche, Volkswagen, a anunţat că intenţionează să construiască jumătate de duzină de fabrici de baterii în toată Europa şi să extindă infrastructura pentru încărcarea vehiculelor electrice la nivel global.

De menționat că și Tesla face eforturi pentru a revoluționa producția de baterii electrice. Scopul ar fi scurtarea timpilor de încărcare, astfel încât un plin la un mode electric să se efectueze cât mai repede, preferabil în câteva zeci de minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: