05 iul. 2021 | 14:15

VIDEO Cum a încercat un polițist american să împiedice încărcarea unui clip pe YouTube: ce legătură are Taylor Swift

ACTUALITATE
VIDEO Cum a încercat un polițist american să împiedice încărcarea unui clip pe YouTube: ce legătură are Taylor Swift

Un polițist american a apelat la o metodă inedită pentru a împiedica încărcarea pe YouTube a unui clip care l-ar fi incriminat. A apelat la o piesă a cântăreței Taylor Swift.

Un ofițer de poliție american, filmat în timp ce ar fi agresat fără motiv câțiva protestatari, a găsit o metodă inedită pentru a împiedica urcarea clipului pe YouTube. A redat pe fundal o melodie a cântăreței Taylor Swift, de pe telefon, pentru ca activiștii care-l filmau să nu poată posta videoclipul.

Polițistul știa că platforma video elimină clipurile care încalcă regulile privind drepturile de autor. Așa că a rulat piesa pe fundal, pentru ca acel clip să nu ajungă online.

Nu i-a ieșit.

Polițistul care s-a ajutat de piesa cântăreței Taylor Swift

Din păcate pentru ofițerul american, tactica nu l-a ajutat. Clipul a fost păstrat pe YouTube și, mai mult decât atât, a devenit viral. Totul s-a întâmplat în Oakland, California.

Videoclipul a fost filmat de membrii Proiectului Anti Poliție-Terorism (APTP), care se recomandă o coaliție care urmărește „eradicarea terorii poliției în comunitățile de culoare”. Unii dintre ei protestau în fața tribunalului la audierea preliminară a unui ofițer din San Leandro, acuzat de uciderea unui bărbat de culoare.

În videoclip, ofițerul spune:

„Poți înregistra tot ce vrei, știu doar că nu poate fi postat pe YouTube”. La întrebarea dacă redarea muzicii în acest mod este o procedură permisă, ofițerul răspunde: „Nu este specificat în mod specific”.

Mai târziu în videoclip, el confirmă:

„Pun muzică, astfel încât să nu poți posta pe YouTube”.

O reacție a venit și din partea superiorilor săi.

„Am văzut videoclipul și l-am trimis la biroul nostru de afaceri interne. Acest lucru nu este un comportament aprobat. Nu se va mai întâmpla”, au transmis aceștia.

Videoclipul, care a fost postat la 1 iulie, e și acum online și a depășit jumătate de milion de vizualizări. De asemenea, a rămas și pe pagina de Twitter a APTP.