Poliția a crezut că se ocupă cu marijuana, dar ei minau bitcoin: cât de similare sunt activitățile

Poliția a crezut că se ocupă cu marijuana, dar ei minau bitcoin: cât de similare sunt activitățile

Minarea de criptomonede tinde să fie o afacere și mai profitabilă în condițiile în care nu plătești energia electrică pe care o consumi. Acesta se pare că a fost fluxul de gânduri din spatele unor britanici care au fost prinși de poliția britanică în urmă cu câteva zile.

Autoritățile britanice au fost puse într-o situație foarte ciudată în urmă cu câteva zile. Analiza termică a unui spațiu a convins poliția că acolo se află o fermă de marijuana. Consumul energetic era masiv, iar căldura părea să fie generată din fiecare colț al spațiului. Realitatea a fost însă cu totul alta. Partea bună este totuși că polițiștii nu s-au făcut de râs când au luat cu asalt clădirea, echipa din spatele spațiului fiind responsabilă de furtul de energie electrică.

Poliția din West Midlands, o regiune metropolitană din Marea Britanie din jurul orașului Birmingham, s-a autosesizat în legătură cu spațiul respectiv în momentul în care a văzut foarte multe persoane care intrau dintr-o clădire aparent abandonată. O dronă a analizat spațiul din punct de vedere termic și a dus la concluzia că în interior se întâmplă ceva neobișnuit. Locația se află în Great Bridge Industrial Estate din Sandwell.

Premisa polițiștilor a fost că se confruntă cu o fermă de cannabis, dar nu a fost așa. În schimb, pe 18 mai, când au intrat spațiu, au găsit 100 de unități pentru minat bitcoin. Întreaga instalație a fost confiscată când autoritățile au ajuns la concluzia că cei responsabili de instalarea lor au furat energie electrică în valoare de câteva mii de lire sterline. Proprietarii nu au fost identificați, dar polițiștii au de gând să contacteze deținătorul de drept al spațiului în speranța obținerii unor explicații.

”Cu siguranță nu a fost ce ne așteptam. Avea toate particularitățile unei instalații pentru cultivat cannabis și cred că este doar a doua instalație de minat criptomonede pe care am identificat-o în West Midlands”, a afirmat sergentul de poliție Jennifer Griffin. Ea a adăugat că, deși minatul nu este o activitate ilegală în Regatul Unit, furtul de curent este, iar echipamentele vor rămâne confiscate.

Citește și: