Poate cel mai util album din lume, lansat de o companie de jocuri: de ce îți face viața mai ușoară

Poate cel mai util album din lume, lansat de o companie de jocuri: de ce îți face viața mai ușoară

Dacă ești streamer de jocuri sau obișnuiești să postezi clipuri pe YouTube, s-ar putea să te confrunți cu o problemă majoră când vine vorba de drepturile de autor pentru muzica de pe coloana sonoră. Deși există câteva soluții pentru acea problemă, Riot Games are una în plus.

Cei mai mulți gameri s-ar putea să știe de Riot Games datorită efortului depus în ultimul deceniu pe dezvoltarea și popularizarea League of Legends, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de pe mapamond. Ca referință, League of Legends sau LOL s-a lansat în 27 octombrie 2009, poate fi jucat pe Windows sau macOS și se bucură de nu mai puțin de 115 milioane de jucători în fiecare lună în 2021.

LOL este foarte popular și pe partea de streaming, pe Twitch, YouTube și nu numai. Din acest motiv, K/DA, unul dintre studiourile cu cea mai populară formație virtuală, a colaborat cu Riot Games pentru un album intitulat Sessions: VI, pe care îl poți asculta și mai jos. Acesta are 37 de piese instrumentale cu beaturi de la mai mulți artiști, precum Chromonicci și Junior State.

Acest album este însă mai special decât toate celelalte pe care le accesezi prin diverse platforme de streaming datorită faptului că este complet lipsit de drepturi de autor. Asta înseamnă că, deși găsești Sessions: VI pe Apple MusicSpotify și YouTube, de fapt poți folosi aceste piese pe fundalul sesiunilor tale de streaming fără să ai emoții că vei fi penalizat că ai încălcat drepturile de autor. În cazul YouTube, de exemplu, nu trebuie să fii stresat că-ți va fi demonetizat clipul pentru că ai pus o anumită piese pe soundtrack.

Dacă nu găsești ceva interesant printre cele 37 de piese din noul album, poți sta liniștit pentru că vor mai exista multe alte albume oferite în aceleași condiții, fără drepturi de autor. În final, este foarte important să fii atent la acest aspect dacă faci bani de pe Twitch, pentru că încălcarea repetată a politicii referitoare la drepturile de autor te-ar putea lăsa fără cont.