Piața de criptomonede a explodat: nimeni nu se aștepta la asta pentru Bitcoin, Ethereum, Elrond și altele

Piața de criptomonede a explodat: nimeni nu se aștepta la asta pentru Bitcoin, Ethereum, Elrond și altele

Dacă mai aveai vreun dubiu legat de importanța criptomonedelor în piața actuală, noi statistici arată că tind să devină imposibil de ignorat ca active financiare fezabile. Ajută și faptul că au crescut destul de mult în ultimele luni.

Indiferent dacă ești pasionat de Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, Elrond sau altele, criptomonedele sunt la modă în 2021. De fapt, sunt la modă de câțiva ani, dar acum trec din nou printr-o perioadă foarte bună, iar interesul investitorilor se reflectă în bani.

Cât au ajuns criptomonedele în 2021: toate sunt pe plus

Valoarea de piață a criptomonedelor a ajuns la momentul de față să depășească peste 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată în trei luni. Analiza din spatele acestui număr vine de la CoinMarketCap și a fost calculat duminică. La acea oră, depășise cele 2000 de miliarde pentru primar oară de la jumătatea lunii mai.

În mod previzibil, întregul avânt al pieței, aproape de fiecare dată, este dat de Bitcoin. Când crește cea mai populară monedă virtuală, cresc și toate celelalte. Din acest motiv, contează foarte mult faptul că a revenit la peste 48.000 de dolari o singură monedă Bitcoin. În același timp, Ether sau Ethereum, a doua cea mai relevantă criptomonedă de pe piață, la începutul acestei săptămâni, a atins un maxim istoric, 3336 de dolari.

Pentru context, săptămâna trecută, Senatul SUA a votat în favoarea unui plan de investiții în infrastructură în valoare de 1.200 de miliarde de dolari. Acesta propune și o serie de cerințe de raportare pentru brokerii de criptomonede, un detaliu care va avea repercusiuni inevitabile pe piața de crypto. Deși aceste cerințe ar putea fi punctul de plecare al unor reglementări mai aspre pentru tranzacțiile cu criptomonede, unii analiști consideră că acestea sunt benefice pe termen lung și semnalează faptul că legiuitorii iau în serios piața monedelor virtuale, sporind, astfel, încrederea în ele.