Pașaportul Covid-19 vine luna viitoare și nu de la cine te aștepți: anunțul care interesează pe toată lumea

Pașaportul Covid-19 vine luna viitoare și nu de la cine te aștepți: anunțul care interesează pe toată lumea

S-a discutat intens în ultimele luni de introducerea unui pașaport de imunitate împotriva Covid-19. Acesta a mai fost intitulat pașaport de vaccinare și se pare că va fi implementat mai repede decât te aștepți.

Industria aviatică a fost îngropată de pandemie. Pierderile au fost fabuloase, iar mai multe companii au dat faliment sau au făcut concedieri masive. În consecință, au decis să nu mai aștepte după Uniunea Europeană, America sau orice alt stat când vine vorba de pașaportul digital care certifică imunitatea împotriva Covid-19.

Oficialii industriei aeronautice au anunțat că, de luna aceasta, va fi disponibil un pașaport virtual pentru posesorii de iPhone. Acesta va certifica faptul că te-ai vaccinat împotriva noului coronavirus. Începând cu 16 aprilie, aeroportul din Barbados va accepta respectivul document pentru intrarea în țară, în cazul zborurilor care vin de la Londra.

Intitulat Travel Pass, documentul a fost testat cu succes pentru un zbor între Singapore și Londra la începutul lunii martie. IATA va lansa Travel Pass la mijlocul lunii aprilie. Aplicația software de mobil va permite călătorilor să-și stocheze teste de Covid-19 verificate, cât și certificate de vaccinare pe smartphone.

Conform datelor obținute de Reuters pe marginea subiectului, aplicația va fi disponibilă pe iPhone în jurul datei de 15 aprilie. Din păcate pentru posesorii de Android, vor trebui să aștepte un pic mai mult pentru acest privilegiu.

Pe 16 aprilie, Virgin Atlantic vrea să profite de noul mecanism digital anti-Covid într-un zbor de la Barbados la Londra. Autoritățile insulei din Caraibe va accepta datele din aplicația digitală în loc de documente tipărite care să certifice același lucru, faptul că te-ai vaccinat sau ți-ai făcut un test negativ.

Ca un bonus, aceeași aplicație îți permite să creezi o versiune digitală și pentru pașaportul tău tradițional. Printre altele, îți oferă date actualizate despre restricțiile de călătorie către diverse țări și restricțiile de circulație din țările respective. Așa vei ști mult mai ușor toate informațiile de care ai nevoie înainte să ajungi într-o țară străină în pandemie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: