Osom OV1, primul telefon creat pentru confidențialitate: ce știm despre viitorul model

Osom OV1, primul telefon creat pentru confidențialitate: ce știm despre viitorul model

Primul telefon inteligent care se axează exclusiv pe protecția datelor utilizatorilor săi.

Echipa care în trecut a dezvoltat și lansat telefonul Essential lucrează la un nou dispozitiv numit Osom OV1.

Un raport distribuit de AndroidPolice, ne arată la ce ar trebui să ne așteptăm de la viitorul smartphone Android. Acesta este, în primul rând, axat pe confidențialitate, de altfel, în cadrul aceluiași raport ne este prezentat și un clip cu telefonul.

Osom Products este firma care va produce telefonul, aceasta are sediul în Quebec, Canada și a fost fondată de Jason Keats anul trecut. Echipa se bazează pe cei care au dezvoltat primul telefon al companiei și anume Essential PH-1.

Un produs nișat

Cu toate acestea, lucru pe care Osom va pune accentul în principal va fi confidențialitatea utilizatorilor și, mai important, aceștia să primească rapoarte detaliate despre informațiile care sunt accesate de către toate aplicațiile de pe telefon, în orice moment. Keats menționează că dispozitivul va fi „de 100 de ori mai puternic” decât orice alt smartphone Android de pe piață, pentru a le permite utilizatorilor săi să știe ce informații le sunt accesate în orice moment.

În ceea ce privește smartphone-ul, OV1 sau Vault 1 va avea pe spate un set de camere duble, alături de un senzor de amprentă. De asemenea, acesta va fi echipat cu un chipset Qualcomm nespecificat. Dispozitivul va rula o interfață Android aproape clasică.

Jason Keats a precizat că OV1 nu este egal cu Essential PH-1 și că telefonul va aduce serviciile Google Mobile.

Conform raportului, OV1 este încă în stadiul de dezvoltare și redarea se bazează pe primul prototip funcțional, așa că există o mulțime de factori care pot fi modificați. Scopul este ca telefonul să fie scos pe piață până în vara 2022.

Totuși, vom avea ocazia să aflăm mai multe detalii despre telefon în cadrul MWC în februarie.

Citește și: