Creatorul Android, aproape de un eșec imens: ce se întâmplă cu Essential

Creatorul Android, aproape de un eșec imens: ce se întâmplă cu Essential

Andy Rubin a fost unul dintre fondatorii sistemului de operare Android, pe vremea când lucra la Google. Între timp, și-a creat propria companie producătoare de smartphone-uri, dar situația ei este departe de a fi roz.

Când s-a lansat, în toamna anului trecut, Essential Phone nu a fost neapărat un smartphone neinspirat. Părerile au fost împărțite, dar s-a apreciat efortul celor de la Essential de a crea un gadget cu un design original și o performanță peste medie într-o piață dominată de variații pe aceeași temă.

Din păcate, la această oară, Essential trece printr-o perioadă foarte dificilă, iar informațiile pe marginea subiectului provin de la Bloomberg. Motivul foarte clar pentru care s-a ajuns în această situație nu este foarte clar.

O parte din problemă s-ar putea să aibă legătură cu fixația utilizatorilor pentru branduri consacrate. Trecând peste atuurile unui smartphone ieftin și bun, precum Essential Phone, cei mai mulți au optat în continuare pentru un Samsung, Huawei, LG, HTC sau vreo altă chinezărie.

În orice caz, oficialii Essential au confirmat că vor reduce forța de muncă a companiei cu până la 30% până la finele acestei săptămâni. Această informație vine la câteva luni după ce producătorul a anulat proiectul pentru lansarea unui nou dispozitiv. În luna mai a acestui an, au apărut primele speculații referitoare la posibilitatea vânzării companiei.

Viitorul companiei Essential nu este foarte clar la această oră, dar cu siguranță nu e îmbucurător, mai ales pentru Andy Rubin. Din câte se pare, concedierile au fost făcute în diviziile de hardware și de vânzări.

În urmă cu aproximativ o săptămână, tot cei de la Bloomberg au publicat un raport conform căruia, Essential lucrează la telefon cu accent pe inteligență artificială. Acela va fi controlat în principal prin comenzi vocale și va fi capabil într-o manieră autonomă să fixeze programări și să răspundă la mesaje text și email-uri cu o intervenție infimă sau inexistentă din partea utilizatorului. Nu este însă foarte clar când sau dacă va mai ajunge vreodată pe piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: